Informații noi despre viitoarea Skoda Superb. Motoare de până la 265 CP și cel mai mare ecran montat vreodată pe o Skoda – GALERIE FOTO

Autor: Ionuț Vîlciu 21 iul. 2023 Știri auto

Skoda ne oferă o serie de imagini și noi date tehnice despre viitoarea generație Superb. Vor fi disponibile două tipuri de caroserie și motoare cu puteri de până la 265 CP.

Ne apropiem cu pași repezi de dezvăluirea oficială a noii generații de Skoda Superb. Mai precis, viitoarea generație a modelului ceh va fi prezentată în noiembrie. Până când vom face cunoștință cu cea de-a patra generație de Superb, Skoda ne oferă imagini și noi informații tehnice legate de noul model.

Știm că viitoarea Skoda Superb va fi oferită în două formate de caroserie, la fel ca până acum: liftback și break. Noul model va fi produs la uzina din Bratislava, Slovacia, în același loc în care va fi produsă și noua generație de Volkswagen Passat.

Cu toate că mai avem de așteptat câteva luni până când vom vedea mașina fără camuflaj, în toată gloria, să-i spunem așa, Skoda ne oferă câteva informații și fotografii cât timp așteptăm.

Noi informații despre Skoda Superb. Viitoarea generație debutează în toamnă

Noua Skoda Superb crește puțin în dimensiuni. Varianta liftback este cu 43 mm mai lungă și cu 12 mm mai înaltă. Formatul de caroserie break este cu 40 mm mai lung și cu 5 mm mai înalt, comparativ cu generația pe care o înlocuiește. Ambele variante împart același ampatament de 2.841 mm. Dimensiunile mai mari vor oferi spațiu suplimentar la interior, dar și volum mai mare în portbagaj. Astfel, varianta de caroserie liftback va avea un volum total în portbagaj de 645 de litri, iar break-ul va dispune de 690 de litri.

Pe lângă spațiul mai mare, noul model aduce și un design proaspăt atât la interior, cât și la exterior. Pentru interior, Skoda anunță un mix de tehnologii noi, cum ar fi cel mai mare ecran montat până acum pe un model Skoda, ce măsoară 12,9 inch, dar și comenzi clasice, cu butoane. De asemenea, Skoda spune că a mutat selectorul transmisie pe coloana de direcție, pentru a elibera spațiu pe consola centrală.

Exteriorul mașinii prezintă mai multe muchii ascuțite și faruri mai subțiri și mai agresive. La momentul lansării, Skoda Superb fi disponibilă cu faruri LED matrix cu Crystallinium, un accesoriu care încorporează cristale colorate.

O gamă largă de motoare

Începem prin a spune că noua Skoda Octavia nu va fi disponibilă cu o transmisie manuală. Astfel, cu excepția motorizării hibride, toate celelalte motorizări vor folosi o cutie automată DSG cu 7 rapoarte. Cei ce vor opta pentru motorizarea hibridă vor primi o transmisie automată cu 6 trepte. De asemenea, plug-in hibridul va veni doar sub formă de break.

Cel mai mic motor pe care îl poți cumpăra pe noua Skoda Superb este un 1,5 litri TSI, cu tehnologie mild-hybrid, care produce 150 CP. Apoi avem motorul de 2,0 litri TSI, care vine în două trepte de putere: 204 sau 265 CP, pentru cei ce doresc și ceva mai multă putere, pe lângă practicalitate. Fanii motoarelor diesel vor avea de ales dintre două trepte de putere ale propulsorului de 2,0 litri TDI. Cea mai slabă versiune livrează 150 CP, în timp ce versiunea mai puternică produce 193 CP.

În final, versiunea plug-in hybrid va folosi un motor de 1,5 litri și un motor electric, pentru o putere combinată de 204 CP. Capacitatea bateriei va crește de la 12.7 kWh la 25.7 kWh. Skoda Superb plug-in hybrid va putea parcurge peste 100 de kilometri în regim pur electric. Skoda mai spune că modelul poate să se încarce cu până la 50 de kW la o priză DC și cu până la 11 kW la un wall box sau o altă priză AC.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Skoda


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide