Înlocuitorul complet electric al actualului Mercedes-Benz CLA va sosi în 2024

Autor: Mihai Morcovescu 23 aug. 2022 Știri auto

Producătorul german de automobile de lux Mercedes-Benz pregătește o platformă complet nouă dedicată modelelor electrice compacte și entry-level. Noua arhitectură se numește MMA și ar urma să-și facă debutul în cel mult doi ani.

Conform celor mai recente informații, primul model de serie dezvoltat pe noua platformă va fi înlocuitorul cu emisii zero al actualului CLA. Viitoarea berlină compactă cu emisii zero se va remarca prin performanțe de invidiat, printr-o autonomie extinsă și printr-un design complet nou.

Din punct de vedere estetic, viitorul CLA electric va fi fratele mai mic al conceptului Vision EQXX.

Viitorul CLA electric va fi „fratele” mai mic al lui Vision EQXX

INTRĂ ÎN GALERIA FOTO

De altfel, germanii lucrează deja la acest proiect. Designul viitorului Mercedes-Benz CLA electric a fost deja conturat și va urma noua filozofie de design care a debutat pe conceptul electric Vision EQXX și în care aerodinamica joacă un rol esențial.

Deocamdată, nu există nici o informația referitoare la designul interior al viitorului CLA electric, însă este de așteptat să reprezinte o adevărată revoluție în materie de tehnologie. Cert este faptul că mașina va putea găzdui în continuare 5 adulți la un nivel ridicat de confort. De asemenea, pe viitorul CLA va debuta noul sistem de operare al celor de la Mercedes-Benz, denumit MB.OS.

Noul CLA cu emisii zero va fi un model de referință în materie de performanțe și de autonomie. Scopul germanilor este acela de a detrona modelul Polestar 2 din topul vânzărilor europene de mașini electrice. Electricul german va fi dezvăluit peste aproximativ un an, iar debutul comercial se va produce în 2024.

Mercedes-Benz CLA electric va oferi o autonomie de până la 850 km

Prima generație a lui Mercedes-Benz CLA a fost lansată în 2013 și a reprezentat un adevărat punct de cotitură pentru marca din Stuttgart. Nu la fel au stat lucrurile cu cea de-a doua iterație a compactei germane, care nu s-a bucurat de același succes comercial ca predecesorul său.

La începutul acestui an, constructorul german a anunțat că va renunța la mai multe modele convenționale accesibile. Motivul este acela de a face loc unor automobile noi, complet electrice. Printre modelele care vor fi eliminate din gamă se numără și versiunea Shooting Brake a lui CLA.

Pentru a nu scoate din producție și sedanul, oficialii Mercedes-Benz au decis să-l transforme într-unul 100% electric. Cu toate acestea, mașina va păstra conceptul de limuzină cu valențe sportive.

Noua arhitectură MMA va oferi un sistem electric de 800 de volți și o nouă baterie, care va fi amplasată între cele două punți. Aceasta va oferi o autonomie ce va putea ajunge până la 850 de kilometri cu o singură încărcare.

Noul CLA electric va avea atât versiuni cu un singur motor electric, cât și cu două motoare electrice și tracțiune integrală. Va exista, se pare, și o versiune de performanță care va purta semnătura AMG.

Sursa: Motor

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Mercedes-Benz


Mihai Morcovescu
Mihai Morcovescu
Sunt ziarist cu o experiență de peste 20 de ani în presa sportivă și auto din România, atât în print, cât și în online. Am scris de-a lungul timpului la Agerpres, Sport XXI, Jurnalul Național, Gazeta Sporturilor, ProSport, Autocar, AutoMotorsiSport.ro, Auto.ro, etc. De asemenea, am făcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide