Lamborgini Aventador a ieșit din producție

Autor: Ionuț Vîlciu 26 sept. 2022 Știri auto

Ultimul Lamborghini Aventador a fost produs. Exemplarul final a avut 780 de cai putere și tracțiune integrală.

După ce a stat 11 ani în producție, cariera lui Lamborghini Aventador a luat sfârșit. Ultimul exemplar care a ieșit pe porțile fabricii din Italia a fost un Lamborghini Aventador Ultimae. Mașina are 780 de cai putere și tracțiune integrală. Acesta se pare că va și ultimul Lamborghini care va fi propulsat strict de un motor V12, iar un plug-in hybrid este pe drum, conform Autocar.

Lamborghini a vrut să facă ceva special pentru ceea ce ar putea fi ultimul său model care va avea un V12 simplu sub capotă. Astfel, a fost creată varianta Ultimae, o versiune care să fie deasupra tuturor celorlalte. Mașina are 10 cai în plus față de modelul SVJ, totalul fiind de 780. Toată această putere ajunge la ambele punți prin intermediul unui sistem de tracțiune integrală. Cutia de viteze a rămas aceeași unitate, o manuală robotizată cu 7 trepte. Cuplul motor este identic cu cel al versiunii SVJ: 720 Nm.

Cu toate acestea, sprintul 0-100 realizat în doar 2,8 secunde și viteaza maximă de 355 km/h fac din Aventador Ultimae cea mai rapidă versiune a modelului italian.

Au fost construite 350 de exemplare coupe și 250 de decapotabile. Fiecare dintre acestea a primit o placă cu numărul de producție. Această ediție specială a putut fi comandată în combinații inedite de culoare și cu accesorii specifice.

Lamborghini Aventador iese din producție pentru a face loc viitorului mărcii

Este de așteptat ca înlocuitorul lui Aventador să fie un model plug-in hybrid. Acesta va pregăti terenul pentru gama de electrice a producătorului italian.

Cu toate acestea, viitorul supercar va păstra motorul V12. Chiar dacă va lucra împreună cu motoarele electrice, pentru a crea sistemul hibrid, Lamborgini pare că nu vrea să renunțe la motoarele mari, pentru moment, cel puțin. Pe lângă Aventador, atât Huracan, cât și Urus par că vor merge pe aceeași rută.

Sursa: Autocar

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: ProMotor


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide