Înmatriculările de autoturisme noi au continuat să crească și în luna octombrie

Autor: Adrian Somai acum o lună Știri auto

Luna octombrie a anului curent s-a dovedit a fi o lună bună pentru piața auto din țara noastră, înmatriculările de autoturisme noi în România crescând în această perioadă până la un număr de 10.541 de unități. Totodată, după primele zece luni ale anului, numărul de înmatriculări din România a depășit pragul celor 100.000 de autoturisme.

Potrivit cifrelor publicate de ACAROM, înmatriculările de autoturisme noi în România în luna octombrie a anului curent au crescut cu 9.7% față de aceeași lună a anului precedent, ajungând acum la un volum de 10.541 de unități.

Cifrele sunt la fel de bune și atunci când vorbim despre primele zece luni ale anului, în intervalul ianuarie – octombrie fiind raportată o cifra de 105.817 unități noi înmatriculate. În aceste condiții, avem un plus de 8.2% în raport cu aceeași perioadă a anului precedent, în intervalul ianuarie – octombrie 2021 fiind raportat un număr de 97.870 de unități.

Mai mult sau mai puțin surprinzător, numărul autoturismelor la mâna a doua înmatriculate pentru prima dată în țara noastră a scăzut considerabil în luna octombrie față de aceeași lună a anului trecut. Mai exact, vorbim despre o scădere cu 20.2 procente, numărul mașinilor second-hand înmatriculate fiind de numai  26.390 de unități.

Lucrurile rămân oarecum similare și atunci când ne referim la situația pe primele zece luni ale anului, caz în care vorbim despre o cifră de înmatriculări a autoturismelor la mâna a doua de 268.382 de unități. Remarcăm, așadar, o scădere cu 20.6% în raport cu aceeași perioadă a anului 2021.

Dacia, cea mai înmatriculată marcă

Dacia rămâne în topul preferințelor șoferilor români atunci când vine vorba despre autoturismele noi, în primele zece luni ale anului fiind înmatriculate aproape 31.000 de unități produse la Mioveni.

Locul secund în acest top este ocupat de Toyota, cu 8.623 de unități noi înmatriculate, în timp ce ultima treaptă a podiumului este ocupată de Hyundai, cu 8.202 de unități noi raportate. Clasamentul continuă cu Ford, Skoda, Volkswagen, Renault, Peugeot și Mercedes.

Sursa: ACAROM, DRPCIV

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Promotor


Adrian Somai
Adrian Somai
Îmi plac mașinile și sunt mereu la curent cu ultimele noutăți din domeniu. Sunt cel mai fericit atunci când călătoresc și am șansa de a cunoaște oameni, obiceiuri și locuri noi din lumea întreagă. Nu am studiat jurnalismul, însă mi-a plăcut dintotdeauna să scriu și să ofer informații ... citește mai mult

Comentarii
Inchide