Situația înmatriculărilor din România. Care este cel mai popular brand de autoturisme?

Autor: Ionuț Vîlciu acum 4 săptămâni Știri auto

Înmatriculările de autoturisme noi in România au scăzut în luna august a anului 2022 față de aceeași perioadă a anului trecut.

Față de aceeași perioadă a anului trecut, înmatriculările de autoturisme noi în România au scăzut cu 22,26%. Totalul unităților înmatriculate a fost de 12,538.

Înmatriculările de mașini noi au cunoscut o scădere la nivel european, nu doar la nivelul țării noastre. Cu toate acestea, vânzările de mașini electrice au crescut considerabil. Oamenii tind să caute mașini complet electrice, dat fiind faptul că oferta producătorilor continuă să se extindă. De cealaltă parte, hibridele plug-in își pierd din popularitate.

Înmatriculările de autoturisme second au scăzut

În luna august a acestui an, înmatriculările de mașini au scăzut, numărul acestora ridicându-se la doar 12,538 de unități. Cu toate acestea, în primele opt luni din 2022, înmatriculările de autoturisme noi au atins valoarea de 83.349 unități, în creștere cu 5.08% fata de perioada similara din 2021, respectiv 79.320 unități.

În ceea ce privește autoturismele second hand înmatriculate pentru prima oară în România, volumul acestora a atins în august 2022 cifra de 28.048 unități. Este o scădere de 19.46% față de luna august a anului trecut.

Pe primele opt luni din 2022, înmatriculările de autoturisme second hand înmatriculate pentru prima oară în România au ajuns la valoarea de 213.413 unități. Acest lucru reprezintă o scădere de 20.96 % față de perioada similară din 2021, respectiv 270.016 unități.

Care sunt cele mai populare 10 branduri auto în România?

Pe primul loc al clasamentului se află marca autohtonă, Dacia. În perioada ianuarie-august 2022, au fost înmatriculate 24.148 de mașini ale constructorului de la Mioveni. Alături de Dacia, pe podium s-au clasat, Toyota și Hyundai. Cei doi producători au avut înmatriculări de 6.860 de unități, respectiv 6.607 de unități. Combinat, abia dacă sar de jumătate din cifrele obținute de Dacia. Ford urmează pe locul al patrulea cu 6.062 de unități înmatriculate, iar pe locul cinci este Skoda. Urmează, în această ordine, Volkswagen, Renault, Peugeot, Mercedes și Kia.

Sursa: ACAROM și DRPCIV.

 

 

 


Sursa foto: ACAROM


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Student al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, m-am alăturat echipei ProMotor pentru a combina cele două pasiuni ale mele: mașinile și presa. Studiez, analizez și documentez tot ce are roți. Presa nu trebuie să fie plictisitoare, așa că încerc, pe cât de mult posibil, să ... citește mai mult

Comentarii
Inchide