Instructor auto din Iaşi, care ar fi cerut bani pentru obţinerea permisului auto, reţinut de DNA

Autor: Departamentul Corespondenti acum 5 ani Știri
Instructor auto din Iaşi, care ar fi cerut bani pentru obţinerea permisului auto, reţinut de DNA

Potrivit procurorilor DNA, în perioadele 22 septembrie – 15 noiembrie 2016 şi 24 aprilie – 25 aprilie 2017, instructorul auto Jan Racoviţă, în calitate de instructor auto, a pretins şi primit de la două persoane câte 1.500 euro.

„În schimbul acestor bani, inculpatul a lăsat să se creadă că are influenţă asupra unui ofiţer de poliţie cu funcţie de conducere din cadrul Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor (SPCRIV) Iaşi şi că-l va determina pe acesta să ajute persoanele respective să promoveze proba practică a traseului şi implicit să obţină permisul de conducere”, arată DNA într-un comunicat de presă.

Potrivit procurorilor, într-unul dintre cazuri, instructorul auto a beneficiat şi de ajutorul unui alt inculpat, care i-a intermediat relaţia cu una dintre cele două persoane, pretinzând şi primind de la aceasta din urmă suma de 750 lei.

Atât instructorul auto, care este acuzat de trafic de influenţă, cât şi celălalt inculpat, Dănuţ Neculai, acuzat de complicitate la trafic de influenţă, au fost reţinuţi pentru 24 de ore şi vor fi prezentaţi Tribunalului Iaşi, cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.Comentarii
Inchide