Interes major pentru una dintre mașinile lui Nicolae Ceaușescu. Alte cinci mașini clasice sunt scoase la licitație

Autor: Cristian Agatie 25 mai 2021 Știri auto

În ciuda nostalgiei care-i cuprinde pe cei mai în vârstă, mașinile din colecția fostului dictator nu s-au bucurat de foarte mare interes. Acum însă, există un interes major pentru una dintre mașinile lui Nicolae Ceaușescu. Aceasta este scoasă la licitație alături de alte cinci mașini clasice.

Intră în Galeria FOTO

Nicolae Ceaușescu a avut o colecție impresionantă de mașini, chiar dacă acesta nu a urmărit niciodată achizițiile valoroase. Mai degrabă, colecția sa a fost formată din mașinile pe care acesta le folosea, dar și din cele primite cadou de la alți șefi de stat. Ca orice dictator care se respectă, și Ceaușescu a ieșit din scenă cu mult înaintea mașinilor sale, care sunt acum scoase la licitație de cei care au intrat, într-un fel sau altul, în posesia lor.

La o licitație a casei Artmark, care se încheie miercuri, una dintre mașinile din colecția lui Nicolae Ceaușescu pare să fi trezit un interes major printre colecționari. Mai bine de 100 de colecționari s-au înscris la licitație special pentru modelul Paykan Hillman-Hunter, primit în dar în 1974 de la ultimul șah al Iranului.

Interes major pentru una dintre mașinile lui Nicolae Ceaușescu. Este neobișnuit

Prețul de pornire este de 4.000 de euro, dar așteptările sunt ca ofertele să crească prețul la valori stratosferice. În mod tradițional, mașinile lui Ceaușescu nu s-au bucurat de foarte mare interes, și chiar celebrul ARO cu care-și plimba oaspeții și-a găsit cu greu un proprietar.

Alături de mașina din colecția Ceaușescu, alte șase modele clasice își așteaptă cumpărătorii. Cel mai scump este un Mercedes-Benz W123 din 1980, care are un preț de pornire de 9.000 de euro. O versiune coupé a modelului, din 1977, este de asemenea, scoasă la licitație, cu un preț de pornire de 8.000 de euro. Un alt model căutat de colecționari este un Jaguar XJ40 din 1989 în echiparea de lux Daimler, care are un preț de pornire de 5.000 de euro.

Aceeași licitație mai are printre exponate și aeronava prezidențială Negrești, un RomBAC 1-11 folosit de Nicolae Ceaușescu. Aceasta are un preț de pornire de 25.000 de euro, la fel ca și sora sa, care a fost folosită de președintele Ion Iliescu în anii ’90.

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Cristian Agatie
După o experiență scurtă în presa generalistă și radio, a intrat în presa auto „din oportunism” în 1994, la revista Autoturism a Automobil Clubului Român, și a rămas „din convingere” din 2008, la Auto Bild, un nou proiect demarat în România de Axel Springer în colaborare cu Edipresse. Absolvent ... citește mai mult

Comentarii
Inchide