Inundații catastrofale în Vâlcea: O mașină a rămas blocată în albia râului

Autor: George Cristea 05 ian. 2021 Știri auto

Inundații catastrofale pun în pericol siguranța locuitorilor din județul Vâlcea. O mașină a rămas blocată în albia unui râu, fiind salvat în ultimul moment.

Şoferul conducea o mașină de teren și încerca să traverseze râul printr-un vad, dar a fost surprins de viitură. Mașina a rămas blocată în mijlocul râului, iar șoferul nu a avut altă soluție decât să se urce pe capotă și să aștepte sosirea echipelor de salvare. Salvatorii l-au recuperat pe bărbat în ultimul moment de pe capota mașinii. Acum, aceștia încearcă să aducă maşina la mal.

Victima este un bărbat de 43 de ani, care a încercat să traverseze râul Pesceana, din județul Vâlcea, în zona localității Drăgășani. Acesta a rămas blocat în mijlocul râului şi a sunat la 112 după ce s-a urcat pe maşină. A fost salvat de pompieri şi predat unui echipaj SMURD.

Salvatorii spun că el obişnuia sa traverseze râul printr-un vad, dar nu a luat în calcul faptul că apa a crescut în ultimele zile. În prezent, salvatorii încearcă să aducă maşina la mal.

Inundații catastrofale în Vâlcea: Mai multe drumuri naționale sunt afectate

Inundații catastrofale au afectat locuitorii din județele Vâlcea, Gorj, Hunedoara și Mehedinți. Atât Defileul Jiului, cât și Valea Oltului au fost afectate de viitori, iar mai multe drumuri naționale au fost închise din cauza aluviunilor aduse de torente.

Este vorba de DN 67 Drobeta Turnu Severin-Motru, DN 7 Râmnicu Vâlcea – Sibiu și DN 7A Brezoi – Obârșia Lotrului. În plus, pe DN67C Novaci-Rânca circulația a fost afectată de căderile abundente de zăpadă.

Polițiștii recomandă în continuare șoferilor să circule cu atenție pentru evitarea accidentelor. În prezent autoritățile patrulează toate sectoarele de drum în care există riscul producerii de viituri. Viiturile pot pune un pericole real șoferilor. În vara anului 2020, o inundație a dislocat cu totul un drum național, în locul căruia a rămas doar un crater cu apă. În aceeași perioadă, un șofer a pierdut controlul mașinii după ce a intrat într-o zonă acoperită cu noroi aduse de viitură.

Intră în Galeria FOTO

Urmărește Promotor.ro pe Google NewsComentarii
Inchide