Cea mai recentă invenție Volkswagen. Cum „vorbește” ID.4 cu șoferul?

Autor: Promotor 09 feb. 2021 Știri auto

Cea mai recentă invenție Volkswagen va ajunge la bordul noului ID.4. Nemții au prezentat cum crossover-ul cu emisii zero “vorbește” cu șoferul prin intermediul sistemului ID.Light.

GALERIE FOTO

Volkswagen prezintă un nou tip de interacțiune dintre mașină și cei aflați la bord. Astfel, primul crossover electric al casei germane, ID.4, lansat în toamna anului trecut, este echipat cu un sistem inovator. Este vorba despre ID. Light. Sistemul integrează 54 de LED-uri, amplasate pe toată lungimea bordului. Acesta este poziționată în câmpul vizual al șoferului fără a-i distrage atenția și fără a obtura vizibilitatea. ID.Light interacționează cu cei aflați la bord prin intermediul luminii și al culorilor.

Astfel, ID.Light îl va întâmpina pe șofer cu o animație în culorile companiei Volkswagen, alb-albastru. Atunci când intervine sistemul de frânare de urgență, LED-urile se aprind în roșu și pulsează energic pentru a-l avertiza pe șofer. O lumină albă îl anunță pe acesta că trebuie să ajungă la o stație de încărcare. Tot acolo va putea fi observat nivelul de încărcare a bateriei.

Cea mai recentă invenție Volkswagen, care va ajunge la ID.4, preluată din gama premium

Bazat pe inteligență artificială și capabil să învețe preferințele șoferului, ID.Light îi va răspunde acestuia la mesaje de tipul “Mi-e frig la picioare”, pornind căldura și direcționând-o către partea inferioară a cabinei. Ca și MBUX de la Mercedes-Benz sau Intelligent Personal Assistant de la BMW, sistemul va reacționa și la cerințe cum ar fi “Spune-mi o glumă!”

Banda LED își schimbă culoarea în verde în cazul unor apeluri și rămâne aprinsă pe durata conversației. Cuplată la sistemul de navigație, noua tehnologie oferă și informații cu privire la direcția pe care șoferul trebuie să o urmeze.

Sistemul ID.Light va ajunge și la ID.3, modelul lansat în iarna trecută pe piața din România. Noua funcție poate fi adăugată prin intermediul actualizărilor over-the-air.

VIDEO:

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide