Istoria Mini în versiune electronică pentru iPad

Autor: Oraan Mărculescu 10 ian. 2013 Știri auto
Istoria Mini în versiune electronică pentru iPad

 

Mini! Un automobil de legendă desenat pe un şerveţel de un britanic care a văzut în matematică un inamic al creaţiei umane. Alec Issigonis a dorit să realizeze cel mai mic automobil posibil, cu o cutie de viteze amplasată sub motor, cu roţi de numai 10 inci, dar capabil să atingă 112 km/h.

Capete încoronate, actori, cântăreţi, designeri şi piloţi s-au bucurat de înghesuiala dintr-un Mini. Dar o înghesuială binevenită, din moment ce Afacerea Profumo din 1963 avea să scoată la iveală şi faptul că Mini este suficient de mare pentru a putea găzdui o partidă de sex.

Micul bolid avea să-şi etaleze şi aptitudinile de sportivă, trecându-şi în cont victorii în raliuri celebre precum Monte Carlo, RAC, Cupa Alpilor sau 1000 de Lacuri. Odată cu trecerea anilor, atunci când ne-am fi aştepat ca uitarea să se aştearnă peste aventurile bombinetei, noul MINI a venit să ducă legenda mai departe.

Dacă toate acestea v-au stârnit curiozitatea, povestea MINI vă aşteaptă într-un format nou, la distanţa unui simplu click.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide