IVECO eDaily se lansează în România

Autor: ProMotor 04 iun. 2024 Știri auto

IVECO anunță lansarea pe piața din România a vehiculului complet electric IVECO eDaily.

Acest mode din categoria BEV (Battery Electric Vehicle) este creat pentru transportatorii care doresc să se adapteze noilor cerințe de transport electric și să beneficieze de performanțele și versatilitatea. Noua platformă de vehicul permite configurarea și utilizarea acestuia pentru o gamă largă de activități.

eDaily oferă soluții de tracțiune electrică menite să reducă semnificativ costurile operaționale. Cu module scalabile de baterii de 37 kWh, vehiculul poate fi echipat cu până la patru module, atingând un total de 115 kWh. Acestea asigură o autonomie de până la 400 de kilometri, oferind flexibilitatea necesară pentru diverse misiuni de transport, de la distribuția „door-to-door” și logistica lanțului frigorific, până la construcții și alte aplicații.

IVECO eDaily oferă aceeaşi robusteţe și capacitate de încărcare, unică în segmentul LCV electrice, dar fără restricții de spațiu, accesibilitate și utilitate. Întreaga gamă este disponibilă în versiune pur electrică, prin multiplele variante de carosare electrificate – furgon, șasiu sau cabină pentru echipaj.

La nivelul punții spate, eDaily propune două tipuri de configurații

Versiunea simplă, de tip Single Wheel, oferă o capacitate de încărcare între 3,5 și 4,2 tone, în timp ce cea dublă, Twin Wheel, oferă încărcare între 4,2 și 7,2 tone.

Vehiculul este proiectat pentru a face față oricăror tipuri de misiuni, menținând aceeași sarcină remorcabilă ca modelele diesel, în vreme ce capacitatea de remorcare este impresionantă, de până la 3,5 tone.

Vehiculul IVECO eDaily este echipat cu un motor puternic, de 140 kW, care permite atingerea unei viteze maxime de 120 km/h în 35 de secunde și care oferă performanța necesară pentru utilizare extra-urbană. Mai mult, datorită sistemului unic Hi-Power, deblochează un plus de putere.

În modul POWER, utilizatorii pot accesa o rezervă temporară de putere suplimentară, pentru performanțe de top în misiuni dificile, pentru depăşirea unui alt vehicul sau pentru urcarea unei rampe abrupte de până la 30%. Pentru situațiile în care întreaga putere a vehiculului nu este necesară, modul Eco optimizează consumul de energie.

În ceea ce privește încărcarea, sunt disponibile multiple opțiuni: la 11/22 kW, situație în care încărcarea completă a unei baterii în două ore, sau până la 80 kW, care permite încărcare în 30 de minute pentru 100 de kilometri.

Urmărește Promotor.ro pe Google News
Tags:

Sursa foto: Iveco



Comentarii
Inchide