Jaguar F-Pace SVR Edition 1988, omagiu adus modelului XJR-9, câștigător la Le Mans în 1988

Autor: Mihai Morcovescu 01 iun. 2022 Știri auto

Producătorul britanic de automobile Jaguar anunță lansarea unei ediții speciale a modelului F-Pace, denumită SVR Edition 1988. Aceasta este prima ediție limitată a SUV-ului de performanță și reprezintp un omagiu adus modelului XJR-9 LM, care a câștigat legendara cursă de 24 de ore de la Le Mans în 1988. Mașina a fost realizată de divizia  SV Bespoke a mărcii din Coventry.

Jaguar F-Pace SVR Edition 1988 are motor V8 de 5,0 litri și 550 CP

INTRĂ ÎN GALERIA FOTO

Designul F-PACE SVR Edition 1988 este inspirat de legendarele mașini de curse de anduranță produse de Jaguar Toate exemplarele SVR Edition 1988 sunt vopsite în aceeași culoare specială Midnight Amethyst Gloss. Pentru a obține acest finisaj unic Ultra Metallic Gloss au fost evaluate peste 40 de variante.

Mașina se distinge printr-un set de jante din aliaj forjat de 22 inch, vopsite în nuanța Champagne Gold Satin. Pachetul exterior este întregit de o serie de accente negru lucios la nivelul carcaselor oglinzilor laterale, a etrierelor sistemului de frână, capacelor centrale ale roților și a literei „R” de pe emblemele SVR.

Fiecare model F-Pace SVR Edition 1988 a mai primit o siglă Sunset Gold Satin Jaguar și o inscripție pe hayon. De asemenea, logo-ul Edition 1988 este gravat cu laser pe fiecare panou al aripii față.

La interior clienții vor beneficia de tapițerie din piele semianilină Ebony și o serie de detalii Sunset Gold Satin. Acestea se regăsesc pe planșa de bord, volan, clapetele de schimbare a treptelor de viteză și pe scaunele din față. Jaguar a montat sigle finisate în negru satinat pe volan, aplicând logo-ul SV Bespoke și Edition 1988 pe tabloul de bord.

Din punct de vedere tehnic, Jaguar F-Pace SVR Edition 1988 a primit același grup motopropulsor ca versiunea standard. Este vorba despre un V8 supraalimentat de 5,0 litri, care livrează 550 CP și 700 Nm de cuplu.

Noul Jaguar F-Pace SVR Edition 1988 va fi produs într-o ediție limitată de doar 394 de exemplare. Acest număr face referire la numărul de tururi pe care modelul XJR-9 LM le-a parcurs la Le Mans în 1988.

SUV-ul de performanță va fi prezentat alături de modelul XJR-9 LM ’88 cu ocazia celebrei curse de anduranță care va avea loc în această lună.

Sursa: Jaguar

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Jaguar


Mihai Morcovescu
Mihai Morcovescu
Sunt ziarist cu o experiență de peste 20 de ani în presa sportivă și auto din România, atât în print, cât și în online. Am scris de-a lungul timpului la Agerpres, Sport XXI, Jurnalul Național, Gazeta Sporturilor, ProSport, Autocar, AutoMotorsiSport.ro, Auto.ro, etc. De asemenea, am făcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide