Jaguar introduce în gama F-Pace noile versiuni 300 Sport și 400 Sport

Autor: Mihai Morcovescu 16 apr. 2022 Știri auto

Producătorul britanic de automobile Jaguar a anunțat introducerea a două noi versiuni în gama SUV-ului F-Pace. Acestea au fost denumite 300 Sport și 400 Sport și vin echipate cu motoare pe benzină și diesel cu 6 cilindri în linie, asistate de un sistem mild-hybrid. Acestea vor fi poziționate sub vârful de gamă SVR.

Noile Jaguar F-Pace 300 Sport și 400 Sport dispun de motorizări mild-hybrid

Modelul F-Pace 300 Sport folosește un propulsor diesel care produce 300 CP și 650 Nm de cuplu. De partea cealaltă, F-Pace 400 Sport a primit sub capotă un benzinar, care livrează o putere maximă de 400 CP și un cuplu de 550 Nm. În ambele cazuri motorizările sunt asistate de câte un sistem micro-hibrid la 48 de volți.

Ambele variante utilizează o transmisie automată cu opt rapoarte, care transmite puterea către toate cele patru roți. În aceste condiții, 300 Sport realizează sprintul 0-100 km/h în 6,4 secunde și atinge o viteză de top de 230 km/h. „Fratele” 400 Sport este mai rapid cu o secundă, iar viteza maximă este de 250 km/h.

Cele două versiuni Sport vin cu un nou nivel de echipare, denumit Black. Pachetul include geamuri cu tentă fumurie și roți pe 21 de inch. Jantele forjate de 22 de inch pot fi comandate opțional. Paleta de culori pentru caroserie cuprinde nouă nuanțe.

La interior, mașinile oferă standard scaune reglabile electric pe 16 direcții, încălzite și ventilate, și tapițerie din piele Windsor. De asemenea, este disponibil un plafon „Ebony Suedecloth”, ornamente Satin Charcoal pentru planșa de bord și consola centrală. Din ofertă mai face parte și un plafon panoramic cu iluminare ambientală reglabilă în 30 de culori.

Sistemul de infotainment Pivi Pro vine cu ecran tactil de 11,4 inch, compatibil Android Auto și Apple CarPlay. Asemenea celorlalte variante din gama Jaguar F-Pace, asistentul vocal Alexa este oferit și pe 300 Sport și 400 Sport.

Sursa: Autoexpress

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Jaguar


Mihai Morcovescu
Mihai Morcovescu
Sunt ziarist cu o experiență de peste 20 de ani în presa sportivă și auto din România, atât în print, cât și în online. Am scris de-a lungul timpului la Agerpres, Sport XXI, Jurnalul Național, Gazeta Sporturilor, ProSport, Autocar, AutoMotorsiSport.ro, Auto.ro, etc. De asemenea, am făcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide