Jaguar F-Type 75 – ediție de adio pentru celebrul F-Type

Autor: Adrian Somai 11 oct. 2022 Știri auto

Ne pregătim cu toții de clipa în care trebuie să ne luăm rămas bun de la celebrul F-Type, însă britanicii de la Jaguar vor să marcheze așa cum se cuvine acest moment important în istoria mărcii. Mai exact, Jaguar a pregătit cu această ocazie o ediție specială ce poartă numele F-Type 75, care marchează totodată și împlinirea a 75 de ani de la lansarea primului model de performanță din portofoliul său.

Procesul de producție al modelului F-Type va fi suspendată anul viitor, însă până atunci putem admira acum ediția specială F-Type 75 și F-Type R 75. La exterior, din punct de vedere estetic, observăm că cei de la Jaguar au folosit o nuanță de culoare Green Giola pentru a vopsi caroseria. De asemenea, pentru a se diferenția de modelele standard F-Type, britanicii au apelat pentru această ediție specială la niște faruri LED și la un set de jante cu dimensiuni de 20 de inci finisate în negru lucios. Bineînțeles, nu puteau să lipsească nici emblemele speciale care să evidențieze faptul că avem în fața ochilor un model ediție specială.

Mai departe, la nivelul habitaclului, Jaguar a echipat modelele ediție specială F-Type 75 cu pachetul Black Pack și cu un instrumentar digital de bord cu ecran cu diagonală de 12.3 inci. De asemenea, mai putem observa la acest capitol niște scaune îmbrăcate în piele Windosr de cea mai bună calitate și mai multe ornamente din inox pentru praguri.

575 de cai putere pentru F-Type R 75

Din punct de vedere tehnic, F-Type 75 este echipat cu motorizările de 2.0 litri cu o putere de 300 de cai și V8 de 5.0 litri cu o putere de 450 de cai. Cine își dorește mai mult de atât, poate apela fără îndoială la versiunea F-Type R 75, echipată cu aceeași unitate de motorizare V8, capabilă însă să livreze o putere de 575 de cai și un cuplu maxim de 700 Nm.

Sursa: Motor1

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Jaguar


Adrian Somai
Adrian Somai
Am studiat cursurile Facultății de “Finanțe, Asigurări, Bănci și Burse de Valori” din cadrul Academiei de Studii Economice București. Lucrez în presă de mai bine de cinci ani, colaborând de-a lungul vremii cu diverse publicații precum Ziarul de Sport, Cars.ro sau Manager.ro. Mi-a plăcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide