Jaguar celebrează sfârșitul generației de modele sport cu F-TYPE ZP Edition

Autor: Marius Vișan 14 oct. 2023 Știri auto

Jaguar celebrează în 2024 sfârșitul generației de modele sport propulsate de motorizări cu combustie internă, cu o ediție limitată specială F-TYPE, inspirată de 2 modele de curse faimoase E-type din 1960.

Ultimele modele sport cu motorizare clasică create de Jaguar, F-TYPE ZP Edition, vor fi fabricate în numai 150 de exemplare. Aceste modele V8 supraalimentate, pe benzină, de 575CP, beneficiază de detalii interioare și exterioare special create de experții în personalizare ai diviziei SV Bespoke.

Rawdon Glover, Director General Jaguar, a spus: „Pe măsură ce Jaguar pornește în cea mai curajoasă schimbare din istoria sa, aceea de a deveni din 2025 o marcă de vehicule moderne de lux exclusiv electrice, sărbătorim pentru ultima dată modelele sport Jaguar propulsate de motorizări cu combustie internă. F-TYPE a captivat pasionații de vehicule sport mai bine de 10 ani, la fel cum a făcut și modelul E-type 50 de ani înaintea lui. ZP Edition reprezintă ultimul omagiu adus acestei generații, care se alătură seriei celebre de ediții limitate destinate colecționarilor și inspirate de istoria mărcii, inclusiv Project 7, din 2015, și Heritage 60 Edition, din 2020.”

Jaguar F-TYPE ZP Edition este disponibil în 2 culori speciale

Modelul F-TYPE ZP Edition este disponibil în 2 culori, care amintesc de „Project ZP”, primele modele E-type câștigătoare la scurt timp după lansarea modelului, în 1961: Vopseaua exterioară cu finisaj lucios Oulton Blue, cu interior din piele în 2 nuanțe, Mars Red și Ebony, sau vopseaua exterioară cu finisaj lucios Crystal Grey, cu interior din piele în 2 nuanțe, Navy Blue și Ebony. Ambele dispun de inscripții rotunde pe uși, pictate manual în stilul mașinilor de curse și rama grilei față în culoarea Porcelain White cu finisaj lucios.

Niciuna dintre aceste culori exterioare nu a mai fost disponibilă pe modele F-TYPE până acum. Aceste culori se asortează cu cele 2 culori special create pentru cele 7 combinații de modele din gama E-type Project ZP Collection anunțate de Jaguar Classic anul acesta.

Habitaclul inconfundabil, cu caneluri orizontale pe tapițeria scaunelor, alături de ornamentele exterioare și etrierele de frână de culoare negru lucios, completează perfect detaliile exclusiviste F-TYPE ZP Edition de pe aripi, jantele din aliaj forjate, de 20 inch, cu finisaj diamantat negru lucios, inscripțiile pentru praguri și planșa de bord. Fiecare exemplar dispune de una dintre plăcuțele de identificare „1 din 150”.

F-TYPE a câștigat numeroase distincții, cum ar fi premiul anului 2013 pentru design auto și a continuat să reprezinte standardul de vehicul sport autentic, captivant și centrat pe cerințele șoferului, cu un sunet V8 inconfundabil. Sunetul eșapamentului este atât de special, încât este înregistrat și păstrat în British Library.

Modelul F-TYPE ZP Edition este disponibil în variantele de caroserie Coupé și Cabrio

Cu o putere de 575CP, un cuplu de 700 Nm și sistem de tracțiune integrală cu tehnologie Intelligent Driveline Dynamics (IDD), performanțele sunt de excepție indiferent de condițiile meteo sau suprafața de rulare: accelerație 0-100km/h în 3,7 secunde, în timp ce viteza maximă este limitată electronic la 300 km/h.

Jaguar se va transforma într-o marcă de lux exclusiv electrică începând cu 2025, cu vehicule extraordinar de expresive, definite de tehnologii avangardiste și design vizionar. Jaguar este proiectat și realizat în Regatul Unit și comercializat în 117 țări. Aparține grupului de mărci JLR, care mai deține Range Rover, Defender și Discovery.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: JLR


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult

Comentarii
Inchide