Jaguar I-Pace ajunge la final de carieră. Modelul electric va dispărea în urma restructurării brandului britanic

Autor: Ionuț Vîlciu 17 aug. 2023 Știri auto

Jaguar I-Pace va fi scos din producție ca parte a unei restructurări totale a gamei de modele a producătorului britanic. Jaguar vrea să introducă o gamă de modele cu totul nouă, iar toate mașinile sale curente vor dispărea una câte una.

Producătorul britanic lucrează la un program revoluționar care va însemna renunțarea totală la gama sa curentă de mașini, acestea vor fi înlocuite în anii următori de o gamă complet electrică. Această revoluție înseamnă că până și I-Pace, un model complet electric, va fi scos din producție.

Nu este încă clar când va fi scos din producție modelul electric I-Pace, dar noul CEO al Jaguar, Adrian Mardell, a declarat pentru Autocar într-un interviu că va fi înlocuit în curând. Fiecare model construit pe platforma JEA va fi complet nou.

„Nu dorim ca produsul să fie scos de pe piață prea mult timp, în special cel electrificat (I-Pace). Acum așteptăm încrederea în JEA”, a spus Mardell. „În acest moment, oamenii îmi spun că va fi în prima jumătate a anului 2025. Mai sunt puțin mai puțin de doi ani.”

Jaguar pregătește o revoluție printr-o nouă gamă de modele electrice

Mardell spune că Jaguar are la dispoziție între 9 și 12 luni pentru a decide când să scoată oficial din producție modelul I-Pace, astfel încât înlocuitorul acestuia să poată intra și să-și ocupe fără probleme locul în gama Jaguar.

Mardell a spus că I-Pace este acum vândut în principal în Marea Britanie și Europa continentală pentru a se asigura că producătorul respectă obiectivele de emisii. După cum știm, dacă un producător depășește limita de 95 g/100 km, atunci va trebui să suporte sancțiuni. Astfel că o mașină electrică, precum I-Pace, poate reduce media emisiilor.

Primul model bazat pe noua platformă va fi introdus în 2024 și va ajunge la vânzare către publicul larg abia în decursul anului 2025.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Jaguar


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide