Jaguar introduce versiunea 300 Sport în gama modelelor XE și XF

Autor: Mihai Morcovescu 30 apr. 2022 Știri auto

Producătorul britanic de automobile de lux Jaguar anunță că modelele XE și XF au primit noua versiune 300 Sport. Aceasta va fi disponibilă în Europa și va oferi o serie de actualizări, inclusiv sub capotă.

Noile Jaguar XE și XF 300 Sport au primit asistentul virtual Amazon Alexa

La începutul lunii aprilie, britanicii de la Jaguar au lansat noile versiuni 300 Sport și 400 Sport ale modelului F-Pace. Acum a venit rândul gamei modelelor XE și XF să primească aceeași variantă 300 Sport.

Cele două modele folosesc un motor alimentat cu benzină cu 4 cilindri în loc de unul cu 6 cilindri ca în gama F-Pace. Este vorba despre un propulsor turbo de 2,0 litri, care dezvoltă 300 CP și 400 Nm de cuplu. Acesta este conectat la o transmisie automată cu opt trepte și la un sistem de tracțiune integrală.

În aceste condiții, modelul XE 300 Sport va realiza sprintul 0-100 de km/h în 5,9 secunde. De partea cealaltă, XF 300 Sport poate atinge „suta” în 6,1 secunde, în cazul sedanului, respectiv 6,2 secunde pentru varianta Sportbrake 300 Sport. Viteza de top este aceeași în ambele cazuri: 250 km/h.

Din punct de vedere estetic, cele două versiuni XE și XF 300 Sport au primit pachetul Black Pack. Acesta include un acoperiș negru, geamuri fumurii și trapă panoramică. Varianta XF Sportbrake 300 Sport oferă un plafon panoramic. De asemenea, mașinile vin cu jante de 20 de inch finisate într-o nuanță de gri satinat închis.

Versiunile 300 Sport pot fi comandate în doar două nuanțe pentru exterior: Carpathian Gray și Silicon Silver. La interior, clienții vor regăsi ornamente din aluminiu Monogram și din lemn de frasin.

De asemenea, șoferul va putea schimba treptele de viteză acționând clapetele metalice de la volan. La fel ca alte modele Jaguar, XE și XF 300 Sport au primit la rândul lor asistentul virtual Amazon Alexa.

Sursa: Jaguar

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Jaguar


Mihai Morcovescu
Mihai Morcovescu
Sunt ziarist cu o experiență de peste 20 de ani în presa sportivă și auto din România, atât în print, cât și în online. Am scris de-a lungul timpului la Agerpres, Sport XXI, Jurnalul Național, Gazeta Sporturilor, ProSport, Autocar, AutoMotorsiSport.ro, Auto.ro, etc. De asemenea, am făcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide