Jaguar pregătește un rival pentru Tesla. J-Pace este un SUV electric premium ce va fi prezentat în 2021

Jaguar pregătește un rival pentru Tesla. J-Pace este un SUV electric premium ce va fi prezentat în 2021

Autor: ProMotor acum 4 săptămâni Știri

Jaguar Land Rover își propune să devină un brand complet electric, iar modelul cu care vrea să atragă atenția este un SUV ce va fi denumit J-Pace.

Cel mai probabil producția va începe la uzina Jaguar din Castle Bromwich, ca parte a investiției JLR de 1 miliard de lire sterline pentru dezvoltarea vehiculelor electrice. Uzina va produce în cele din urmă toate modelele complet electrice ale companiei auto britanice.

Pentru a putea concura cu Tesla Model X, J-Pace va trebui să ofere o autonomie maximă WLTP de aproximativ 482 km. De asemenea, va avea tracțiune integrală, plus o platformă despre care se spune că poate susține baterii de până la 100 kWh, deși vor fi disponibile și pachete mai mici de baterii.

SUV-ul de dimensiuni medii J-Pace va fi prezentate în 2021

J-Pace va adopta anumite elemente de stil de la modelul I-Pace, dar profilul său va semăna cu cel al lui F-Pace, ceea ce înseamnă că va avea un look mai tradițional. De asemenea, caracteristicile definitorii vor include o grilă închisă și faruri LED elegante, tipice pentru marca Jaguar.

În timp ce J-Pace va avea statutul de mașină emblematică a brandului Jaguar, șeful de design al companiei, Julian Thompson, este interesat de vehicule mai mici: „Mi-ar plăcea să producem modele Jaguar mai mici”, a spus el. „Cred că, reflectând la ceea ce se întâmplă în întreaga lume, mi-ar plăcea să producem mașini mai mici, mai eficiente dar care păstrează toate valorile inerente ale unui Jaguar: un design exterior atractiv, un interior fantastic și să rămână plăcută de condus.”


Sursa foto: Netcarshow.com


Comentarii
Inchide