Jaguar pregătește un rival pentru Tesla. J-Pace este un SUV electric premium ce va fi prezentat în 2021

Autor: ProMotor 22 dec. 2020 Știri auto
Jaguar pregătește un rival pentru Tesla. J-Pace este un SUV electric premium ce va fi prezentat în 2021

Jaguar Land Rover își propune să devină un brand complet electric, iar modelul cu care vrea să atragă atenția este un SUV ce va fi denumit J-Pace.

Cel mai probabil producția va începe la uzina Jaguar din Castle Bromwich, ca parte a investiției JLR de 1 miliard de lire sterline pentru dezvoltarea vehiculelor electrice. Uzina va produce în cele din urmă toate modelele complet electrice ale companiei auto britanice.

Pentru a putea concura cu Tesla Model X, J-Pace va trebui să ofere o autonomie maximă WLTP de aproximativ 482 km. De asemenea, va avea tracțiune integrală, plus o platformă despre care se spune că poate susține baterii de până la 100 kWh, deși vor fi disponibile și pachete mai mici de baterii.

SUV-ul de dimensiuni medii J-Pace va fi prezentate în 2021

J-Pace va adopta anumite elemente de stil de la modelul I-Pace, dar profilul său va semăna cu cel al lui F-Pace, ceea ce înseamnă că va avea un look mai tradițional. De asemenea, caracteristicile definitorii vor include o grilă închisă și faruri LED elegante, tipice pentru marca Jaguar.

În timp ce J-Pace va avea statutul de mașină emblematică a brandului Jaguar, șeful de design al companiei, Julian Thompson, este interesat de vehicule mai mici: „Mi-ar plăcea să producem modele Jaguar mai mici”, a spus el. „Cred că, reflectând la ceea ce se întâmplă în întreaga lume, mi-ar plăcea să producem mașini mai mici, mai eficiente dar care păstrează toate valorile inerente ale unui Jaguar: un design exterior atractiv, un interior fantastic și să rămână plăcută de condus.”

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Netcarshow.com



Comentarii
Inchide