Jaguar va renunța complet la modelele sale termice începând cu vara lui 2024

Autor: Ionuț Vîlciu 07 mart. 2024 Știri auto

Jaguar ar putea renunța complet la mașinile echipate cu motoare termice încă din vara acestui an. Decizia vine în contextul în care mulți alți producători amână trecerea completă la mașini electrice.

Potrivit Carscoops, Jaguar ar urma să oprească producția tuturor modelelor echipate cu motoare termice în luna iunie a acestui an. În plus, în următorii 3 ani am putea vedea 3 modele noi complet electrice.

Fiecare producător se pregătește în ritmul propriu pentru momentul în care motoarele cu combustie internă vor fi interzise în Europa, dar și în alte state ale lumii. În ultima perioadă am văzut cum unii producători, precum Volkswagen sau Mercedes-Benz, au anunțat că amână trecerea către o gamă complet electrică din cauza cererii în scădere pentru mașini electrice.

Cu toate acestea, britanicii de la Jaguar par să fi ales o abordare complet diferită și se grăbesc să facă tranziția către o gamă de modele complet electrică. Cel puțin asta reiese din declarațiile făcute de Joe Eberhardt, președintele și CEO-ul Jaguar Land Rover North America.

Jaguar anunță că renunță la mașinile cu motoare termice. Să fie o decizie pripită?

„Majoritatea produselor noastre își încetează producția în iunie, dar vor fi la vânzare pentru o perioadă mai lungă de timp”, a spus Eberhardt. „Vom avea un program de producție care ne va permite să avem o aprovizionare continuă de vehicule până când vor veni noile mașini… Încercăm să ne sincronizăm astfel încât să avem un volum suficient până la lansarea noului produs și să avem un transfer curat”, a adăugat el.

Jaguar recunoaște că va vinde mai puține vehicule decât a avut în trecut. În 2017, a vândut aproape 180.000 de mașini și SUV-uri la nivel global, dar această cifră s-ar putea situa în jurul pragului de 50.000 atunci când primele trei vehicule electrice de nouă generație vor apărea pe piață.

Aceste trei modele vor fi construite pe platforma Jaguar Electric Architecture (JEA). Primul dintre ele va fi un GT cu patru locuri care va fi dezvăluit în acest an, înainte de a fi lansat pe piață în 2025. Acest nou model va fi cel mai puternic Jaguar din istorie și va avea o autonomie de până la 692 de kilometri. Al doilea vehicul electric bazat pe JEA va sosi la sfârșitul anului 2025, în timp ce al treilea va debuta în 2026.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: ProMotor


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide