Mercedes-Benz nu renunță la motoarele termice nici după 2030. Compania regândește planurile pentru electrice

Autor: Ionuț Vîlciu 23 feb. 2024 Știri auto
Mercedes-Benz nu renunță la motoarele termice nici după 2030. Compania regândește planurile pentru electrice

Mercedes-Benz anunță că va continua să dezvolte și să vândă mașini termice și hibride chiar și după 2030. De asemenea, producătorul german își regândește planurile pentru gama de modele electrice.

În ciuda planurilor sale inițiale, Mercedes-Benz anunță că va continua să dezvolte și să vândă mașini cu motoare termice și hibride chiar și după 2030. Compania spune că își micșorează așteptările în ceea ce privește vânzările de modele electrice, din cauza scăderii cererii pentru astfel de mașini.

Noul an nu început tocmai bine pentru mașinile electrice, deoarece vânzările au scăzut vertiginos. Acest lucru are loc din cauza eliminării subvențiilor pentru mașinile electrice, iar luna ianuarie a acestui an a venit cu o scădere considerabilă a vânzărilor de modele cu zero emisii. Acest lucru i-a făcut pe unii producători, printre care și Mercedes-Benz, să își regândească strategia.

Mercedes-Benz nu va renunța la motoarele termice nici după 2030

Potrivit Carscoops, producătorul auto german a anunțat că va continua să dezvolte motoare termice și hibride chiar și după 2030. Informația a fost transmisă chiar de către Ola Kallenius, CEO-ul Mercedes-Benz.

„Este aproape ca și cum vom avea o nouă gamă în 2027 care ne va duce în anii 2030”, a declarat directorul general, Ola Kallenius, insistând că modelele plug-in hibride vor „rămâne relevante” și în anii următori. Cât despre gama sa de mașini electrice, Mercedes-Benz își va micșora așteptările când vine vorba de vânzări. Constructorul spune că se așteaptă ca mașinile sale electrice să reprezinte doar jumătate din totalul de mașini pe care le va vinde în Europa în 2030.

Este o țintă mult mai conservatoare decât cea pe care Mercedes-Benz o avea inițial. Compania plănuia ca vânzările de mașini electrice să reprezinte 100% din totalul vânzărilor sale la începutul deceniului viitor.

Nu este singurul producător care își regândește strategia de vânzări. Volkswagen deja a anunțat că va încerca să maximizeze potențialul de vânzări al mașinilor cu motoare termice. Ba chiar a amânat cu un an lansarea noului său model electric accesibil, ID.2. Inițial planificat pentru 2025, acesta urmează să debuteze în 2026.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: ProMotor


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide