Jeep a publicat primele fotografii cu viitorul SUV electric pe care îl va lansa în 2023

Autor: Mihai Morcovescu 05 mart. 2022 Știri auto

Americanii de la Jeep au făcut primii pași către un viitor complet electric, dezvăluind primele fotografii cu primul lor SUV cu emisii zero. Viitorul model ar urma să-și facă debutul pe piața din Europa în prima jumătate a anului 2023. Imaginile au fost prezentate de către CEO-ul Grupului Stellantis, Carlos Tavares cu ocazia prezentării cifrelor de vânzări înregistrate de companie în cursul anului 2021.

Noul SUV Jeep electric ar putea oferi până la 480 km autonomie

Strategia Stellantis pe termen lung, denumită „Dare 2030” prevede ca toate cele 14 mărci din grup să devină 100% electrice în Europa până în 2026. Viitorul SUV Jeep, care nu a primit încă un nume, reprezintă un prim pas în această direcție.

„Acest automobil complet nou va fi lansat în prima jumătate a anului 2023. Este primul model din viitoarea gamă Jeep care va fi complet electrică și care va acoperi toate segmentele de SUV până în 2025”, a precizat Tavares. Acesta a mai spus că grupul intenționează ca, până în 2030, 50% dintre modelele pe care le produce să fie complet electrice. Anul 2038 va găsi cele 14 mărci din grup pur electrice.

Viitorul SUV electric va fi poziționat în gamă sub actualul Renegade. Din punct de vedere estetic, mașina va primi detalii specifice noului limbaj de design Jeep. Astfel, este de așteptat să primească un parbriz mai înclinat și mai aerodinamic și o grilă închisă specifică modelelor electrice.

SUV-ul compact ar putea folosi platforma Stellantis e-CMP. Aceasta este utilizată de modelele Peugeot (208, e-208, 2008, e-2008) și cele din gama Opel (Corsa și Corsa e). Nu este exclus ca SUV-ul să nu ofere tracțiune integrală așa cum ne-au obișnuit cei de la Jeep. Tranziția la electromobilitate s-ar putea să schimbe, însă, regulile mărcii de peste Ocean.

Deocamdată, nu au fost dezvăluite nici un fel de detalii tehnice. Dar, este de așteptat ca viitorul SUV Jeep electric să ofere și versiuni cu două motoare electrice. În plus, platforma STLA Small dedicată vehiculelor electrice poate găzdui o baterie de 37 kWh. Aceasta poate asigura o autonomie de până la 480 de kilometri, cu vreo 260 km mai mult comparativ cu automobilele care utilizează actuala arhitectură e-CMP.

Carlos Tavares a confirmat faptul că Grupul Stellantis va lansa 100 de modele noi până în anul 2030. De asemenea, oficialul companiei speră să crească veniturile cu 72% față de nivelurile din 2021 (152 de miliarde de euro).

Sursa: Autoexpress

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Jeep


Mihai Morcovescu
Mihai Morcovescu
Sunt ziarist cu o experiență de peste 20 de ani în presa sportivă și auto din România, atât în print, cât și în online. Am scris de-a lungul timpului la Agerpres, Sport XXI, Jurnalul Național, Gazeta Sporturilor, ProSport, Autocar, AutoMotorsiSport.ro, Auto.ro, etc. De asemenea, am făcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide