Jeep Avenger a fost numit cel mai bun SUV de familie în cadrul premiilor Women’s World Car of the Year Awards 2023

Autor: Ionuț Vîlciu 17 feb. 2023 Știri auto

Noul Jeep Avenger a fost desemnat cel mai bun SUV de familie în cadrul premiilor Women’s World Car of the Year (WWCOTY) 2023. Primul SUV electric de la Jeep continuă seria premiilor.

Chiar înainte ca primele exemplare să fi fost livrate clienților din Europa, noul Jeep Avenger complet electric a mai primit un premiu, pe lângă cel de Mașina Anului, fiind desemnat cel mai bun SUV de familie în cadrul premiilor Women’s World Car of the Year 2023 (WWCOTY). SUV-ul compact a fost preselectat alături de alte 12 SUV-uri de familie în cadrul celei de-a 13-a ediții a premiilor, câștigătorul fiind decis de un juriu internațional din 45 de țări.

„Jeep Avenger este un câștigător meritoriu în categoria sa. Pe de o parte, moștenește toată legenda mărcii Jeep, dar, în același timp, este complet actualizat cu sistem de propulsie 100 % electric. Este un angajament față de viitor pe care clienții îl vor aprecia”, a declarat președintele executiv al WWCOTY, Marta García.

Jeep Avenger a fost desemnat cel mai bun SUV de familie

Women’s World Car of the Year este singurul juriu auto din lume format exclusiv din femei jurnaliști auto. Vehiculele care participă la premiile WWCOTY sunt evaluate pentru excelența în segmentele lor. Aspecte precum siguranța, calitatea, prețul, designul, ușurința în conducere, beneficii și amprenta asupra mediului sunt luate în considerare de jurați atunci când își exprimă votul. Avenger a impresionat juriul prin „designul său reușit, capacitatea excelentă de a parcurge trasee off-road” și amprenta redusă asupra mediului.

Noul Jeep Avenger are o autonomie electrică de până la 400 km în ciclul WLTP și de peste 550 km în mediul urban. Sistemul de propulsie electric combină un motor ce oferă 154 CP și un cuplu maxim de 260 Nm cu o baterie care are o capacitate de 54 kWh. Avenger este primul pas pe care Jeep îl face spre electrificarea completă și spune că va aduce 4 modele noi, electrice, până în 2025. Până la sfârșitul anului 2030, vânzările europene ale mărcii Jeep vor fi 100% electrice.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Jeep


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide