Jeep Avenger a intrat în producție. Primul SUV electric al producătorului american se construiește în Polonia

Autor: Ionuț Vîlciu 06 feb. 2023 Știri auto

Producția de serie a noului Jeep Avenger începe la uzina Stellantis din Tychy. Noul Jeep Avenger este primul vehicul electric al mărcii.

Pe 31 ianuarie, la uzina Stellantis din Tychy, după ce a primit titlul de Mașina Anului 2023, noul Jeep Avenger intră în producția de serie.

„Avenger este primul Jeep produs în Polonia, la uzina Stellantis din Tychy, și un motiv excelent pentru care întreaga noastră echipă să fie mândră. Începem anul 2023 cu lansarea producției unui vehicul care a câștigat recunoașterea clienților și a experților din industrie. Apreciem interesul mare față de acest model unic al mărcii Jeep, care oferă o mulțime de caracteristici tehnologice de ultimă generație. La rândul nostru, echipa noastră din Tychy îi va adăuga valoare suplimentară – cel mai înalt nivel de calitate”, a spus Tomasz Gębka, directorul unității de producție Stellantis pentru uzina Tychy.

Produs în uzina Stellantis din Tychy, SUV-ul compact Jeep Avenger este primul dintr-o serie de noi vehicule, complet electrice, și este o componentă cheie în strategia globală de electrificare a mărcii.

Jeep Avenger este primul model complet electric al producătorului american

Avenger înglobează aspectele pe care le cunoaștem deja de la modelele Jeep consacrate. Fabricat în Europa și conceput pentru clienții europeni, Avenger este echipat în standard cu Selec-Terrain și Hill Descent Control care, împreună cu unghiuri bune de atac și degajare plus garda la sol a vehiculului, aduc un nivel important de aptitudini în segment.

Jeep Avenger este echipat cu un sistem de propulsie electrică de generație nouă de 400 de volți care combină un nou motor electric de 156 CP cu un cuplu de 260 Nm și un set de baterii de 54 kWh.

Jeep Avenger, dezvăluit recent la Salonul Auto de la Paris 2022, a fost deja premiat atât de clienți, cât și de experții din industrie. Acest lucru este confirmat de rezultatele vânzărilor din Europa: peste 10.000 de unități vândute de la deschiderea precomenzilor  pentru versiunea 1st Edition la 1 decembrie 2022 și gama completă pe 11 ianuarie 2023.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Jeep


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide