SUV-ul electric Jeep Avenger este “Mașina Anului 2023 în Europa”

Autor: Adrian Somai 14 ian. 2023 Știri auto

SUV-ul Jeep Avenger este “Mașina Anului 2023 în Europa”, primul model cu zero emisii al celor de la Jeep detronând în top modele precum Nissan Ariya, Kia Niro sau Volkswagen ID. 4. În urma jurizării, Avenger a obținut un scor total de 328 de puncte. Anunțul a fost făcut chiar în cadrul Salonului Auto de la Bruxelles, care și-a deschis porțile începând de ieri.

“European Car of the Year” este deja o competiție de renume în industria auto de pe Bătrânul Continent, prima ediție fiind organizata în urmă cu mai bine de jumătate de secol, în anul 1964. La acea vreme, competiția a fost câștigată de Rover 2000. Primul model electric care s-a impus în acest top a fost Nissan Leaf, care a câștigat titlul pentru “Mașina Anului în Europa” în 2011. De atunci, în 2019 a câștigat Jaguar I-Pace, iar în 2022 Kia EV6.

Juriul a fost format în acest an din 57 de jurnaliști auto de la cele mai importante publicații din Europa, potrivit Motor1. În mod normal, juriul este format din 61 de specialiști, însă la această ediție au lipsit patru jurnaliști din Rusia.

VW ID. 4 și Nissan Ariya, pe podium

Așa cum spuneam și în rândurile anterioare, Jeep Avenger a obținut un scor total de 328 de puncte și s-a clasat pe prima poziție a topului în acest an, devenind “Mașina Anului în Europa”. Pe locul secund s-a clasat Volkswagen ID. 4, cu 241 de puncte, în timp ce ultima treaptă a podiumului a fost ocupată de Nissan Ariya, cu un total de 211 puncte.

Mai departe, Kia Niro a fost foarte aproape de a prinde podiumul, obținând doar cu 11 puncte mai puțin decât Ariya. Locul 5 a fost ocupat de Renault Austral, iar locul 6 a fost ocupat de Peugeot 408. În cele din urmă, locul 7 a fost ocupat de modelele Toyota bZ4X / Subaru Solterra.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: ProMotor


Adrian Somai
Adrian Somai
Am studiat cursurile Facultății de “Finanțe, Asigurări, Bănci și Burse de Valori” din cadrul Academiei de Studii Economice București. Lucrez în presă de mai bine de cinci ani, colaborând de-a lungul vremii cu diverse publicații precum Ziarul de Sport, Cars.ro sau Manager.ro. Mi-a plăcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide