Jeep pregătește un nou model de teren cu propulsie electrică, viitor rival pentru Land Rover Defender

Autor: Adrian Somai 28 feb. 2023 Știri auto

După lansarea lui Avenger, Jeep a prins gustul mașinilor electrice, anunțând noi planuri extrem de interesante în această direcție. Potrivit Autocar, producătorul de peste Ocean lucrează deja la un nou model de teren cu propulsie electrică. Deși cel mai probabil va mai dura o perioadă până să îl vedem în carne și oase, noul model al celor de la Jeep a primit deja și un nume – Recon.

În 2022, Jeep a adus pe piață SUV-ul Avenger, un model mai mult decât așteptat de fanii mărcii și nu numai. Lăsând la o parte faptul că Avenger a promis multe încă de la bun început, acesta a fost și primul model electric produs vreodată de cei de la Jeep. Jeep Avenger a fost primit cu entuziasm și s-a dovedit instant a fi un succes. Mai mult, Avenger a fost deja numit Mașina Anului 2023 în Europa.

Văzând succesul de care s-a bucurat Avenger, cei din conducerea Jeep se gândesc deja la alte planuri în aceeași direcție. Astfel, aflăm acum că producătorul de peste Ocean se gândește la lansarea a doua noi modele electrice până la jumătatea acestui deceniu.

O mașină unică, foarte pătrățoasă și foarte capabilă”

Unul dintre cele două modele menționate în rândurile anterioare este Recon, un viitor posibil rival puternic pentru Land Rover Defender. Așa cum spuneam și mai devreme, va fi un model cu propulsie electrică, construit având la baza platforma STLA Large. Din păcate însă, foarte multe informații despre acest nou model la care lucrează Jeep în momentul de față nu avem până acum!

Jeep Recon a fost deja adus în discuție de unii oficiali ai mărcii americane. Spre exemplu, Antonella Bruno, șefa diviziei europene a Jeep, a declarat recent că Recon va fi plasat în portofoliu sub modelul Wrangler. Totodată, Antonella Bruno mai descrie viitorul Recon ca urmând să fie “o mașină unică, foarte pătrățoasă și foarte capabilă”.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: ProMotor


Adrian Somai
Adrian Somai
Am studiat cursurile Facultății de “Finanțe, Asigurări, Bănci și Burse de Valori” din cadrul Academiei de Studii Economice București. Lucrez în presă de mai bine de cinci ani, colaborând de-a lungul vremii cu diverse publicații precum Ziarul de Sport, Cars.ro sau Manager.ro. Mi-a plăcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide