Land Rover Defender devine electric. Autonomia așteptată este de 480 de km

Autor: Andreea Ditcov 01 ian. 2023 MASINI NOI

Land Rover Defender va deveni complet electric în următorii câțiva ani, dezvăluie Auto Express.

Cea mai recentă versiune a popularului 4×4 a apărut în 2020, dar este probabil să vedem versiuni complet electrice ale modelelor 90, 110 și 130, care vor fi lansate public în 2025, ca parte a unei game reînnoite a Defender. Mașinile electrice comandate vor ajunge în posesia clienților începând din anul 2026.

Este probabil ca inițiativa să aducă o schimbare a platformei folosite, de la actuala platformă D7 Premium Lightweight Architecture la una mai nouă și mai avansată, MLA Flex produsă de Land Rover. Platforma MLA poate susține sisteme de propulsie complet electrice, precum și motoare cu ardere internă și stă la baza noilor modele Range Rover și Range Rover Sport ale companiei. Versiuni complet electrice ale acestor două mașini urmează să fie lansate în 2024.

Comutarea platformei vine într-un moment în care Defender avea nevoie de o reîmprospătare, însă modificările nu vor fi uriașe când vine vorba de aspectul mașinii, chiar dacă platforma folosită va fi diferită.

Un nou sistem de infotainment și o gardă la sol mai mare

Pot exista unele modificări ale sistemului de infotainment, modelul electric venind cu un ecran puțin mai mare, însă restul habitaclului va rămâne în linii mari la fel, modelul actual fiind foarte bine primit de clienți. O schimbare subtilă va veni în rândul materialelor folosite, fiind incluse materiale durabile, cu o amprentă mică de carbon, deoarece Land Rover încearcă să-și sporească acreditările în acest domeniu.

Inginerii companiei sunt optimiști cu privire la electrificarea SUV-ului 4×4, datorită unui control mai mare al livrării de energie electrică prin intermediului unui software, dar și vectorizarea avansată a cuplului. Ambele vor spori și mai mult capacitatea de off-road a Defenderului, în timp ce partea inferioară complet plată va oferi o gardă la sol mai mare.

Defender EV nu este singurul autovehicul din familia Land Rover care devine electric. Încă nu au fost publicate date despre Range Rover-ul complet electric, care va fi lansat în 2024 și care este asemănător cu Defender, însă surse din cadrul Land Rover sugerează că o baterie de aproximativ 100 kWh se va potrivi cu ușurință în platforma MLA, iar range-ul va fi de aproximativ aproximativ 480 de kilometri.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Land Rover


Andreea Ditcov
Andreea Ditcov
Andreea Ditcov este cel mai nou Redactor al echipei ProMotor.ro. Licențiată în Economie și Relații Internaționale, cu studii finalizate în Marea Britanie, a făcut primii pași în presă în urma unui proiect academic despre defrișările ilegale din Europa. Timp de trei ani a adunat experiență ... citește mai mult

Comentarii
Inchide