Kia a confirmat că noul XCeed facelift va debuta pe 18 iulie doar în versiuni electrificate

Autor: Mihai Morcovescu 13 iul. 2022 Știri auto

Producătorul sud-coreean de automobile Kia a publicat un set de schițe de design cu versiunea restilizată a modelului XCeed. Varianta 2022 a crossover-ului își va face debutul pe 18 iulie și va fi disponibil exclusiv în versiuni mild-hybrid și plug-in hybrid.

Clasicul facelift de la jumătatea ciclului de viață vine la fix un an după ce Kia a upgradat modelele Ceed, Proceed și Ceed SW. De asemenea, se împlinesc trei ani de când XCeed a fost lansat pe piață.

Operația de restilizare constă în câteva modificări vizuale minore atât la exterior, cât și la interior.

Kia XCeed facelift primește în premieră versiune GT-Line

INTRĂ ÎN GALERIA FOTO

Noul Kia XCeed facelift va primi în premieră o versiune GT-Line. Aceasta oferă un plus de sportivitate și mai multe echipamente. Tocmai această versiune apare în schițele de design oficiale prezentate de cei de la Kia.

Cele mai importante modificări estetice se regăsesc la partea frontală. Acestea constau într-o nouă bară de protecție cu un design mai agresiv, noi admisii, o grilă reproiectată, noua emblemă Kia, precum și o nouă grafică LED pentru faruri.

Mergând mai departe, se disting noile jante din aliaj cu diametru mare, similare celorlalte modele GT-Line din gamă. Desigur, acestea au dimensiuni exagerate în schițele de față, însă designerii coreeni au făcut tot posibilul pentru a îmbunătăți proporțiile mașinii.

La partea din spate, modificările se limitează la noua semnătură grafică LED a stopurilor, noul logo și noile ornamente cromate de pe țevile de eșapament false. De asemenea, în partea inferioară a spoilerului apare acum un scut de protecție în culoarea caroseriei care arată ca un difuzor.

Judecând după strategia Kia în ceea ce privește facelift-urile, schimbările de ordin vizual în cazul versiunilor mai ieftine ar putea fi și mai subtile.

Noul XCeed facelift va fi oferit doar în versiuni electrificate

Kia nu a dezvăluit interiorul, dar ne așteptăm ca XCeed facelift să beneficieze de aceleași upgrade-uri ca restul modelelor Ceed. Asta înseamnă că va primi un instrumentar de bord digital de 12,3 inch și cea mai recentă versiune a sistemului de infotainment cu ecran tactil de 10,25 inch. Mașina va dispune de numeroase sisteme de siguranță și de asistență, plus materiale noi pentru tapițerie.

Noul Kia XCeed facelift va fi disponibil exclusiv în versiuni mild-hybrid și plug-in hybrid. Coreenii vor renunța la opțiunile cu motoare termice. Cel mai probabil, din ofertă va face parte motorul turbo de 1,0 litru cu trei cilindri și sistem mild-hybrid de 48V folosit  de Ceed-ul de bază. Acesta produce 120 CP și transmite puterea către puntea față prin intermediul unei cutii de viteze cu dublu ambreiaj.

Varianta PHEV va combina un motor aspirat natural de 1,6 litri cu unul electric. Puterea totală livrată va fi de 141 CP. Din pachet va face parte și o baterie de 8,9 kWh. Aceasta va asigura o autonomie pur electrică de 58 km.

Cum spuneam, Kia XCeed facelift își va face debutul pe 18 iulie. Livrările ar putea demara spre sfârșitul anului curent.

Sursa: Carscoops

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Kia


Mihai Morcovescu
Mihai Morcovescu
Sunt ziarist cu o experiență de peste 20 de ani în presa sportivă și auto din România, atât în print, cât și în online. Am scris de-a lungul timpului la Agerpres, Sport XXI, Jurnalul Național, Gazeta Sporturilor, ProSport, Autocar, AutoMotorsiSport.ro, Auto.ro, etc. De asemenea, am făcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide