Kia a dezvăluit planurile pentru dezvoltarea unei noi platforme pentru vehicule militare

Autor: Marius Vișan 29 oct. 2020 Știri auto

Kia a dezvăluit planurile pentru dezvoltarea unei noi platforme standardizate pentru următoarea generație de vehicule militare, platformă care va consolida capacitățile companiei pentru proiectele militare viitoare.

Compania intenționează să înceapă în acest an fabricarea prototipurilor pentru vehiculele standard de clasă medie și să treacă testele de evaluare ale guvernului coreean în 2021. Obiectivul companiei este implementarea vehiculelor în unitățile militare în 2024, în urma standardizării și testelor inițiale de producție.

Acest proiect de dezvoltare a vehiculelor de clasă medie standardizate este rezultatul investițiilor comune ale armatei Coreei de Sud și ale Kia Motors. Programul la scară largă va duce la înlocuirea vehiculele militare standard de 2,5 și 5 tone aflate în exploatare în acest moment precum și la dezvoltarea de noi vehicule blindate de 5 tone.

Kia pregătește un vehicul de teren ATV (all-terrain vehicle) fără plafon

Vehiculele militare standardizate vor fi echipate cu o gamă de tehnologii comerciale de ultimă generație, inclusiv motoare diesel cu cuplu mare de 7.0 litri și sisteme de transmisie automată, ABS și sistemul Anti-Spin Regulator (ASR), asistența la parcarea cu spatele (Rear Parking Assist), sistemul de vizualizare 360° (Around View Monitor), navigația prin satelit și scaunele încălzite.

Abordarea modulară a Kia în dezvoltarea de vehicule noi pe această platformă va permite producerea altor modele derivate în viitor, cum ar fi vehiculele echipate cu o gamă diversificată de sisteme de armament și cele proiectate cu specificații și tehnologii mai specializate.

Compania a dezvoltat un concept pentru noile sale vehicule militare de teren (ATV) și intenționează să introducă un prototip la începutul anului viitor. ATV-ul dezvoltat nu va fi implementat doar în scopuri militare, ci va fi folosit și în diverse domenii, cum ar fi sectoarele industriale și de agrement, pe baza șasiului robustului SUV Kia Mohave.

Kia va continua să-și crească reputația de brand SUV prin aplicarea tehnologiei și a experienței oferite de dezvoltarea vehiculelor militare pentru a îmbunătăți durabilitatea SUV-urilor sale.

GALERIE FOTO

Kia a dezvăluit planurile pentru dezvoltarea unei noi platforme pentru vehicule militare
Kia a dezvăluit planurile pentru dezvoltarea unei noi platforme pentru vehicule militare
Urmărește Promotor.ro pe Google News
Tags:

Sursa foto: KIA


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult

Comentarii
Inchide