Primul automobil Kia care va fi echipat cu sistemul Multi-Collision Brake. Cum funcționează acesta?

Autor: ProMotor 21 oct. 2020 Știri auto

Kia Sorento este primul automobil care va fi echipat cu sistemul Multi-Collision Brake dezvoltat de Kia. În caz de accident acest sistem ajută la evitarea unei coliziuni secundare după impactul inițial.

Sistemul este conceput pentru a ajuta la prevenirea sau atenuarea gravității unei coliziuni secundare, care poate apărea după impactul inițial pe măsură ce automobilul continuă să se oprească, adesea fără controlul șoferului.

Declanșarea airbagurilor activează sistemul

Sistemul este activat prin declanșarea airbagurilor automobilului, ceea ce indică o gravitate mare a accidentului, ceea ce justifică intervenția MCB. Odată activat, sistemul măsoară viteza vehiculului și orice schimbări de direcție, aplicând nivelul adecvat al forței de frânare pentru a opri mașina.

Sistemul monitorizează poziția pedalelor pentru a verifica dacă șoferul încearcă să accelereze sau să frâneze. Dacă sistemul MCB detectează o intervenție redusă sau nicio intervenție a șoferului, mecanismul de control electronic al stabilității (ESC) intervine pentru a aplica nivelul adecvat de frânare pentru situația în care se află automobilul. Sistemul nu este activ la viteze care depășesc 180 km/h, deoarece intervenția asupra frânei la viteze mari poate provoca alte impacturi severe.

Kia Sorento este deja una dintre cele mai sigure mașini din clasa sa

Noua generație Sorento va include această nouă tehnologie inovatoare de siguranță. Sorento este deja una dintre cele mai sigure mașini din clasa sa, fiind dotată cu o gamă largă de tehnologii de evitare și/sau atenuare a coliziunilor, inclusiv cea mai recentă tehnologie dezvoltată de Kia – Forward Collision-avoidance Assist (FCA – Sistemul de asistare la evitarea coliziunii frontale), cu detectarea pietonilor, bicicliștilor și automobilelor. Sistemul MCB extinde pachetul de siguranță a modelului Sorento, concentrându-se asupra situației apărute imediat după un accident.

Sistemul MCB este oferit în dotarea standard pentru toate modelele Sorento, inclusiv pe noul model Plug-in Hybrid care va fi lansat în Europa la începutul anului 2021.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: kiaComentarii
Inchide