Kia a prezentat primele schițe cu noul SUV Carens

Autor: Mihai Morcovescu 12 dec. 2021 Știri auto

Kia a dat publicității primele schițe oficiale cu cea de-a patra generație a modelului Carens, înainte de debutul programat pe 16 decembrie.

Din punct de vedere estetic, noul Carens face un mare pas înainte comparativ cu modelul actual, care a fost comercializat timp de șase ani, între 2012 și 2018, ca un monovolum clasic.

Noua generație Kia Carens adoptă o siluetă de SUV, cu o gardă la sol mai mare și dimensiuni generoase. Noile detalii de design sunt specifice limbajului de design al producătorului coreean „Opoposites United”, același ca în cazul altor modele precum Sportage și Niro.

Interior futurist pentru noul Kia Carens

În schițele oficiale se observă la partea frontală un set de faruri LED ce integrează lumini de zi cu un aspect agresiv, care se extind pe nervura aripilor față. De asemenea, se distinge grila trapezoidală a radiatorului care a primit o ramă cromată.

Aspectul exterior în stil SUV este completat de montanții de culoare neagră, care sunt în ton cu protecțiile din plastic de pe aripile roților. Pragurile laterale foarte profilate conferă un look agresiv noului Carens.

Din imagini pare că noul Kia Carens are un ampatament mărit, ceea ce ar însemna că va oferi un rând suplimentar de scaune. În același timp, la spate se disting stopurile unghiulare care sunt conectate cu o baghetă luminoasă subțire ce traversează haionul. La fel ca la partea din față, bara de protecție posterioară a primit în partea inferioară o ramă cromată, care pare să integreze și evacuarea, scrie Carscoops.com.

La interior, volanul seamănă cu cel de pe modelul Seltos, ceea ce era de așteptat deoarece se spune că cele două vehicule ar fi construite pe aceeași platformă. Spre deosebire de Seltos, noul Carens a primit un tablou de bord cu aspect mai futurist, ce include un ecran tactil pentru sistemul de infotainment de 10,25 inch.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: kia


Mihai Morcovescu
Mihai Morcovescu
Sunt ziarist cu o experiență de peste 20 de ani în presa sportivă și auto din România, atât în print, cât și în online. Am scris de-a lungul timpului la Agerpres, Sport XXI, Jurnalul Național, Gazeta Sporturilor, ProSport, Autocar, AutoMotorsiSport.ro, Auto.ro, etc. De asemenea, am făcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide