Skoda Karoq facelift a debutat cu un look fresh și multă tehnologie

Autor: Mihai Morcovescu 02 dec. 2021 Știri auto

La patru ani de la lansarea modelului și după câteva teaser-uri, Skoda a dezvăluit, în sfârșit, versiunea facelift a SUV-ului compact Karoq. Modelul cehilor vine cu un design exterior restilizat, motoare mai eficiente și cu mai multă tehnologie, siguranță și confort la interior.

Operațiunea de facelift a constat într-un set de faruri redesenate care acum integrează tehnologie Matrix LED, o bară de protecție ce include o priză de aer generoasă, o grilă frontală hexagonală mai mare, specifică întregii game Skoda, jante cu design nou de 17, 18 sau 19 inch și ornamente din plastic.

La spate regăsim stopuri LED mai subțiri, o bară de protecție mai profilată și un eleron posterior care face ca SUV-ul din Mlada Boleslav să aibă un coeficient aerodinamic Cd mai bun (0,30).

Ca dimensiuni, SUV-ul compact măsoară 4.390 mm în lungime, ceea ce înseamnă un plus de 8 mm comparativ cu predecesorul său. Ampatamentul este de 2.638 mm pentru variantele cu tracțiune pe puntea față și 2.630 mm pentru versiunile cu tracțiune integrală AWD.

Interior tehnologizat

INTRĂ ÎN GALERIA FOTO

La interior, noul Karoq facelift a primit o tapițerie nouă realizată din materiale reciclabile, un nou ornament pentru planșa de bord, iluminare ambientală cu LED și, premieră, scaun pentru pasager cu reglaj electric.

Clienții pot alege între două instrumentare de bord digitale, unul de 8 inch, care va fi oferit standard începând de anul viitor, și unul opțional de 10,2 inch. Acesta din urmă este combinat cu patru sisteme de infotainment actualizate, cu ecrane tactile de până la 9,2 inch, în funcție de nivelul de echipare. Sistemul este compatibil Android Auto și Apple CarPlay, în timp ce clienții pot accesa vehiculul de la distanță prin intermediul aplicației MySkoda.

Noul Karoq facelift stă foarte bine și la capitolul siguranță. Mașina este echipată cu până la nouă airbag-uri, precum și Park Assist, Trailer Assist, Crew Protect Assist, Area View și Travel Assist.

Spațiul de încărcare standard este de 521 litri și poate ajunge până la 1.630 litri cu scaunele posterioare rabatate. În varianta cu scaune VarioFlex, portbagajul are 588 litri în configurația standard cu cinci locuri și poate ajunge la 1.810 litri cu scaunele din spate îndepărtate.

Patru versiuni de motorizare

În ceea ce privește gama de motorizări, noua Skoda Karoq facelift este disponibil în trei versiuni pe benzină și un diesel. Opțiunile pe benzină includ 1.0 TSI cu trei cilindri care produce 110 CP și este combinat exclusiv cu o cutie de viteze manuală cu șase trepte, 1.5 TSI cu patru cilindri de 150 care este oferit fie cu o cutie manuală cu șase trepte, fie cu una automată DSG cu șapte trepte. Vârful de gamă este emblematicul 2.0 TSI cu patru cilindri care produce 190 CP și care este disponibil numai cu o transmisie DSG cu șapte trepte.

Unica motorizare diesel este 2.0 TDI cu patru cilindri, disponibilă în două variante de putere: 116 CP și 150 CP. Acesta este cuplat la o cutie de viteze manuală sau una automată DSG.

La fel ca predecesorul său, Karoq facelift va fi produs în Cehia,  Slovacia, Rusia și China și va fi disponibil pe 60 de piețe la nivel global.

Sursa: Skoda

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Skoda


Mihai Morcovescu
Mihai Morcovescu
Sunt ziarist cu o experiență de peste 20 de ani în presa sportivă și auto din România, atât în print, cât și în online. Am scris de-a lungul timpului la Agerpres, Sport XXI, Jurnalul Național, Gazeta Sporturilor, ProSport, Autocar, AutoMotorsiSport.ro, Auto.ro, etc. De asemenea, am făcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide