Kia a înregistrat record de vânzări pentru automobilele electrice și hibride în primul trimestru din 2020

Autor: ProMotor 21 apr. 2020 Știri auto
Kia a înregistrat record de vânzări pentru automobilele electrice și hibride în primul trimestru din 2020

Kia a înregistrat în primul trimestru al anului 2020 un record de vânzări în Europa pentru noile automobile hibride și electrice, în ciuda declinului vânzărilor totale de automobile din cauza coronavirusului.

Vânzările totale Kia în Europa au scăzut ușor, la 113.026 unități în primul trimestru al anului 2020. Aceasta reprezintă o scădere de aproximativ -14.5% comparativ cu primul trimestru al anului 2019. Totuși, acest declin a fost mai mic decât cel înregistrat în sectorul mai vast al industriei auto din Europa (-26.3% vânzări auto totale înregistrate în Europa, țările EFTA și UK).

În ciuda unui început de an provocator, vânzările noilor modele electrificate Kia – hybrid, plug-in hybrid și electrice – au crescut cu 20.8%, la 21.340 unități. Modelele electrificate reprezintă acum aproape 20% din vânzările totale ale automobilelor noi Kia în Europa.

În primul trimestru al anului 2020, automobilele 100% electrice Kia, e-Niro și e-Soul, au adunat 32% din vânzările totale ale automobilelor electrificate, reprezentând o creștere de la 22% în 2019. Modelele plug-in hybrid, inclusiv noile variante plug-in hybrid ale modelelor XCeed și Ceed Sportswagon, au înregistrat o creștere a popularității și adună acum 30% din vânzările totale ale automobilelor electrificate Kia.

De asemenea, Kia e-Soul a câștigat recent premiul ‘World Urban Car’ în cadrul competiției ‘World Car of the Year awards 2020’, o distincție care este de așteptat să genereze un interes suplimentar pentru gama de produse electrificate Kia. Modelul Telluride, comercializat în America de Nord și pe alte câteva piețe globale Kia, a câștigat marele premiu ‘World Car of the Year 2020’.

Gama celui mai bine vândut model Kia a înregistrat, de asemenea, o creștere a vânzărilor pe parcursul primului trimestru al anului. Vânzările familiei modelului Ceed – compusă din modelele Ceed, Ceed Sportswagon, ProCeed, și XCeed – au crescut cu 18.8% în primul trimestru, la 29.664 unități vândute.

După familia Ceed, modelele Sportage (23.011 unități vândute), Niro (16.010 unități vândute), Stonic (15.115 unități vândute) și Picanto (13.639 unități vândute) completează lista celor cinci cele mai bine vândute automobile Kia în Europa.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: KIA



Comentarii
Inchide