Kia dezvăluie detaliile proiectării noului Sorento PHEV. Este cel mai puternic Sorento vândut în Europa

Autor: Promotor 04 nov. 2020 Știri auto

Kia a publicat o imagine care dezvăluie integrarea sistemului de propulsie în caroseria Sorento Plug-in Hybrid cu trei rânduri de scaune și șapte locuri pentru pasageri.

Imaginea ilustrează modul în care amplasarea componentelor sistemului plug-in hybrid maximizează spațiul pentru pasageri și bagaje. Sorento PHEV va fi unul dintre cele mai practice SUV-uri plug-in hybrid de pe piață atunci când vânzările europene vor debuta, la începutul anului 2021.

Noua imagine dezvăluie modul în care pachetul mare de baterii, rezervorul de combustibil, motorul termic și motorul electric sunt integrate în structura automobilului, păstrând spațiu maxim pentru bagaje și până la șapte pasageri.

Noul sistem de propulsie turbo plug-in hybrid produce 265 CP

Sub capota noului Sorento Plug-in Hybrid se află un motor puternic Turbo-GDi de 1,6 litri, care produce până la 180 CP și un cuplu de 265 Nm. Acesta este completat de un motor electric producând 67 kW și un cuplu de 304 Nm. Combinat, sistemul de propulsie oferă până la 265 CP și 350 Nm.

Motorul electric este montat între motorul termic și transmisie, lucru permis de dimensiunile reduse ale motorului turbo de capacitate cilindrică mică și cu putere ridicată.

Pachetul de baterii litiu-ion de 13,8 kWh al automobilului este situat sub scaunele din față. Acumulatorul este amplasat în spațiul dintre podeaua habitaclului și podeaua caroseriei. În configurația cu tracțiune integrală, pachetul de baterii curbat în formă de ”șa” se află deasupra axului cardanic. Această structură permite pachetului de baterii să nu afecteze nici spațiul din habitaclu, nici volumul portbagajului.

Amplasarea sistemului de propulsie al modelului Sorento PHEV îi permite să ofere spațiu generos pentru a acomoda până la șapte pasageri. Cu toate cele șapte locuri ocupate, volumul rămas al portbagajului este de 175 de litri.

Scaunele din al treilea rând, fracționabile 50:50, sunt ușor de pliat independent, folosind mânere amplasate chiar în interiorul haionului deschis, pentru a crea o podea complet plată. De asemenea, cel de-al doilea rând de scaune, fracționabile 60:40 poate fi pliat cu ușurință pentru a crea și mai mult spațiu pentru obiecte mai lungi și mai mari, cum ar fi echipamentele sportive sau pachetele plate de mobilă care urmează a fi montate.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: KIA



Comentarii
Inchide