Kia dezvăluie mai multe detalii despre noul EV5. Noul model a fost prezentat alături de două noi concepte – GALERIE FOTO

Autor: Ionuț Vîlciu 12 oct. 2023 Știri auto

Kia a dezvăluit noi detalii despre modelul electric EV5 cu ocazia evenimentului Kia EV Day. De asemenea, producătorul coreean a prezentat și două noi concepte electrice.

Kia ne-a oferit mai multe detalii despre noul său model electric, EV5, în cadrul primei ediții a Kia EV Day. Producătorul a oferit detalii despre trenul de rulare și a confirmat faptul că SUV-ul de dimensiuni medii va fi disponibil și pe piețele din afara Chinei. Producătorul auto coreean a dezvăluit, de asemenea, că EV5 GT fierbinte se află în proces de dezvoltare.

Prezentat inițial dată publicului la Salonul Auto de la Chengdu, din China, în august, EV5 este a treia ofertă complet electrică din gama Kia. Noul model împrumută foarte mult din punct de vedere al stilului de la fratele său mai mare, EV9.

EV5 va fi oferit inițial în China, cu o lansare globală ce urmează să se întâmple la o dată ulterioară. Modelul destinat pieței din China va fi produs pe plan intern și va fi disponibil clienților în trei variante: AWD Standard, Long-Range și Long-Range AWD. Versiunea globală, produsă în Coreea, va primi aceleași niveluri de echipare, dar cu specificații diferite.

Kia EV5 va fi vândută și pe alte piețe globale

Modelul standard, echipat cu un pachet de baterii de 64 kWh și un motor de 218 CP, este de așteptat să aibă o autonomie de 530 km per încărcare, conform standardelor CLTC – China Light Duty Vehicle Test Cycle. Modelul cu autonomie extinsă, cu o baterie de 88 kWh și același motor de 218 CP, își propune să atingă o autonomie de 720 km per încărcare. Modelul AWD cu autonomie extinsă va avea un pachet de baterii de 88 kWh și o putere combinată de 313 CP, cu un motor pentru axa față de 218 CP și un motor pentru axa spate de 95 CP. Cu varianta AWD, Kia vizează o autonomie de 650 km pe baza standardelor CLTC. În plus, mașina oferă capacitatea de încărcare rapidă, permițând încărcarea bateriei de la 30% la 80% din capacitate în 27 de minute.

Pentru Coreea de Sud, toate variantele modelelor EV5, inclusiv versiunile standard, cu autonomie extinsă și AWD cu autonomie extinsă, sunt în curs de dezvoltare, potențialele ajustări fiind luate în considerare. Modelul standard va avea o baterie de 58 kWh și un motor pentru axa față de 160 kW. Modelul cu autonomie extinsă va avea o baterie de 81 kWh și același motor pentru axa față de 160 kW. Modelul AWD cu autonomie extinsă va include un motor suplimentar pentru axa spate de 70 kW, rezultând o putere combinată de până la 225 kW. Toate EV5-urile vor avea o pompă de căldură, așa cum se găsește și pe EV6, în timp ce așa-numita conducere cu o singură pedală poate fi realizată cu sistemul i-Pedal de la Kia.

În plus, noul EV5 va fi disponibil și într-o versiune GT, oferind opțiuni suplimentare de performanță și o experiență de condus mai dinamică. Mai multe informații despre versiunile de echipare ale modelului EV5 GT vor fi dezvăluite mai târziu.

Gama de mașini electrice Kia va crește în anii ce urmează

Pe lângă noile detalii oferite despre EV5, Kia a prezentat și două noi concepte ce pregătesc scena pentru modele ce vor fi lansate în viitor. Conceptele EV3 și EV4 previzualizează două modele electrice mai accesibile, pe care compania speră să le aducă pe piață începând cu anul viitor.

Kia lucrează la o gamă extinsă de vehicule electrice, concepută pentru a oferi consumatorilor o gamă de opțiuni de vehicule electrice mai mici, cu prețuri între 30.000 și 80.000 de dolari. Compania are obiective ambițioase, dorind să vândă primul său milion de vehicule electrice până în 2026 și anticipează că vânzările anuale de vehicule electrice vor depăși 1,6 milioane de unități până în 2030.

EV3 este un SUV compact se va situa în gamă sub noul EV5. Între timp, EV4 este prezentat ca un sedan cu patru uși, dar adoptă un spate asemănător unui coupe, fiind o abordare foarte populară în segment. Ambele concepte acordă o atenție deosebită interioarelor, materialele naturale fiind în centrul atenției, pe măsură ce Kia caută noi metode pentru a spori sustenabilitatea, combinate cu procese care reduc emisiile de carbon.

Kia a confirmat că SUV-ul compact EV3 își va face apariția pe parcursul anului viitor. Totuși, pentru viitorul EV4 va trebui să mai așteptăm puțin până vom vedea versiunea finală.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Kia


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide