Noul Mercedes-Benz Clasa E – Esența limuzinei germane – VIDEO

Autor: Ionuț Vîlciu 12 oct. 2023 Știri auto

Noul Mercedes-Benz Clasa E a ajuns și în România. Sedanul de clasă mare al stelei în trei colțuri este mai tehnologizat ca niciodată, păstrând însă esența predecesorilor săi.

Mercedes-Benz Clasa E este pentru mulți definiția sedanului german de clasă mare. Acest model s-a axat întotdeauna pe un grad mare de confort, dar și pe cele mai noi tehnologii, astfel ca pasagerii să poată călătorii în cele mai bune condiții.

Designul noii generații păstrează esența modelului, dar o infuzează cu câteva detalii preluate de la noile modele electrice Mercedes-Benz. Elemente precum grila ce continuă către faruri, care dispun de tehnologie Matrix LED, astfel că nu vor orbi alți participanți la trafic. În plus, pot proiecta diferite mesaje pe asfalt.

Un element inedit de design este reprezentat de stelele Mercedes integrate în blocurile optice din spate, care vor fi inconfundabile pe timp de noapte. Per total, este designul este o evoluție firească a sedanului german.

Mercedes-Benz Clasa E dispune de cele mai noi tehnologii

Mașina pe care am luat-o la test de la Țiriac Auto a fost echipată cu un propulsor hibrid cu încărcare la priză. Acesta folosește un motor pe benzină de 2,0 litri, ajutat de ansamblul electric, pentru o putere totală de 381 CP și 650 Nm. Mașina este echipată cu o transmisie automată cu 9 rapoarte și cu sistemul de tracțiune integrală 4Matic, aspecte ce îi permit să accelereze de la 0 la 100 în 5,3 secunde. De asemenea, mașina poate parcurge până la 109 km, grație bateriei de 25,4 kWh.

Interiorul mașinii este la fel de elegant ca până acum, dar presărat cu și mai multă tehnologie. De la volanul ce utilizează comenzi tactile și până la ecranele de mari dimensiuni, noua Clasă E este una dintre cele mai avansate mașini noi. Vorbind de ecrane, mașina folosește două, unul pentru instrumentarul de bord complet digital, celălalt pentru sistemul de infotainment, orientat vertical. Mai mult, clienții pot opta pentru Superscreen, sistem alcătuit din 3 ecrane, ce se întinde pe aproape toată planșa de bord.

Noul Mercedes-Benz Clasa E este disponibil deja în România în rețeaua Țiriac Auto. Prețul pentru un exemplar precum cel testat de noi ajunge la suma de 97.153 de euro cu TVA inclus.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: ProMotor


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide