Noul SUV electric Kia EV5 a fost lansat oficial. Va fi produs în China și va fi vândut la nivel global – GALERIE FOTO

Autor: Ionuț Vîlciu 25 aug. 2023 Știri auto

SUV-ul electric compact debutează oficial. Noul model va fi produs în China și are un design inspirat de surata mai mare, EV9.

Kia a prezentat oficial SUV-ul compact, complet electric, Kia EV5, la Salonul Auto de la Chengdu din China. Mult așteptatul SUV electric EV5 este poziționat în gamă sub EV6, atât în ​​ceea ce privește prețul, cât și dimensiunile generale, împrumutând în același timp aspectul SUV-ului EV9 mai mare. Așa cum era de așteptat, în timp ce EV5 va fi lansat inițial în China, Kia a confirmat că va fi disponibil la nivel global, cu mai multe detalii care vor fi dezvăluite către finalul acestui an.

Designul noului SUV electric este aproape cu cel al conceptului inițial prezentat de către producătorul auto coreean. Există și câteva diferențe, așa cum ne putem aștepta. Jantele cu aspect futurist măsoară până la 21 de inch, iar prizele de aer din zone luminilor de rulare pe timp de zi au fost înlocuite de blocuri optice. De asemenea, oglinzile sunt mai mari, comparativ cu conceptul, iar barele de protecție au suferit mici ajustări. Mașina măsoară 4.615 mm în lungime, ceea ce o face o idee mau scurtă decât o Tesla Model Y, spre exemplu.

Interiorul noii Kia EV5 va fi pe placul tinerilor

Tabloul de bord sculptat al lui EV5 are un aspect similar cu cel al lui EV9, concentrat pe un singur panou cu afișaje duble pentru grupul de instrumente și infotainment. Volanul cu patru spițe integrează majoritatea comenzilor, în timp ce Kia a optat pentru butoane fizice pentru comenzile climatizării. Putem vedea, de asemenea, porturi USB-C duble, un suport de încărcare wireless, suporturi pentru pahare și compartimente de depozitare. Bancheta din spate se pliază plat și putem vedea că scaunul pasagerului se extinde până deasupra consolei centrale.

Compania nu a anunțat specificațiile motorului electric, deocamdată, dar vor fi comunicate în cadrul evenimentului din octombrie. Cu toate acestea, datorită documentelor din China, știm deja că versiunea destinată pieței din China va fi propulsată de un singur motor electric, montat pe puntea față, care produce 218 CP și 310 Nm de cuplu. De asemenea, știm că SUV-ul va folosi baterii de la BYD.

Lansarea pe piață a SUV-ului electric va începe în China în 2023, urmând să ajungă și pe „piețe globale selectate” în viitor.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Kia


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide