Kia dezvăluie mai multe informații despre noul SUV electric EV9 – GALERIE FOTO

Autor: Ionuț Vîlciu 23 aug. 2023 Știri auto

Kia dezvălui mai multe informații despre noul SUV EV9. Datele tehnice complete și nivelurile de echipare au fost publicate pentru piața din America de Nord.

Kia EV9 este cel mai nou SUV al producătorului coreean și este așteptat să fie lansat pe piață la finalul acestui an. Chiar dacă producătorul a prezentat o serie de specificații tehnice în primăvara acestui an, Kia America publică o serie completă de specificații și informații despre nivelurile de echipare ale noului SUV electric.

Potrivit Carscoops, noul SUV electric va fi disponibil în 4 niveluri de echipare. Astfel, nivelul de echipare Light se află la baza gamei și are blocuri optice cu tehnologie LED, precum și jante din aliaj de 19 inch. În interior, există un panou de instrumente digital de 12,3 inch, un sistem de infotainment de 12,3 inch și un afișaj de 5 inch pentru comenzile climatizării. Crossover-ul cu șapte locuri are, de asemenea, un volan din piele artificială, iluminare cu LED-uri și un sistem automat de control al climatizării pe trei zone.

Versiunea de bază poate fi cumpărată atât în configurație cu autonomie standard, cât și cu o baterie mai mare, pentru autonomie extinsă. Bateria standard măsoară 76,1 kWh, care alimentează un motor electric montat pe puntea spate. Acesta dezvoltă 218 CP și 349 Nm. În această configurație, SUV-ul poate parcurge circa 359 de kilometri cu o singură încărcare. Dacă dispuneți de o stație de încărcare rapidă, mașina se poate încărca de la 10 la 80% în 25 de minute.

În cazul în care aveți nevoie de mai multă autonomie, există versiunea Long Range, care oferă o baterie de 99,8 kWh și un motor electric de 208 CP și 349 Nm. Aceasta poate parcurge 483 km cu o singură încărcare, dar va accelera mai lent din cauza bateriei mai grele.

Kia EV9 va intra în producție începând cu 2024

Următorul nivel de echipare este Wind, care oferă un design puțin modificat pentru interior, o trapă panoramică și volan încălzit. De asemenea, această variantă este echipată și cu 7 locuri. Marile schimbări au loc sub caroserie, acolo unde bateria de 99,8 kWh este combinată cu două motoare electrice. Puterea totală este de 384 CP și 699 Nm. Astfel, mașina poate sprinta până la 100 km/h în aproximativ 5 secunde. Autonomia totală ar trebui să se învârtă în jurul a 435 km sau 407 km, în cazul jantelor mai mari, cu dimensiunea de 20 de inch.

Clienții aflați în căutarea unei mașini mai luxoase pot alege nivelul de echipare Land, care se distinge prin faruri cu LED „Small Cube”, o grilă iluminată și jante mai mari din aliaj de 20 de inch. Alte caracteristici includ accente negre lucioase, sticlă acustică pentru geamurile spate și o priză exterioară Vehicle-to-Load, care permite încărcarea altor dispozitive cu ajutorul mașinii. Trenul de rulare rămâne același întâlnit pe versiunea Wind.

Totuși, dacă doriți o variantă cu aspect mai agresiv, există echiparea GT-Line. EV9 GT-Line se află în vârful gamei și are o suspensie spate cu autonivelare, precum și roți de 21 de inch cu finisaj în două tonuri. Acestea sunt acompaniate de barele față și spate specifice, accente metalizate și șine de acoperiș finisate cu negru lucios.

EV9 GT-Line oferă o autonomie de 393 km, fiind afectată de jantele mai mari, de 21 de inch. Deocamdată, prețurile nu au fost anunțate pentru vreo piață, așa că ne rămâne doar să așteptăm lansarea oficială pe piețele globale, inclusiv în Europa.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Kia


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide