Kia EV6 a câștigat premiul „North American Utility Vehicle of the Year 2023”

Autor: Ionuț Vîlciu acum 2 săptămâni Știri auto

Kia EV6 câștigă premiul „ North American Utility Vehicle of the Year 2023”. EV6 a fost ales de un juriu format din 50 de experți din industria auto.

Modelul 100 % electric Kia EV6 a fost desemnat „ North American Utility Vehicle of the Year” 2023 (Automobilul utilitar al anului în America de Nord) de către juriul North American Car of the Year (NACTOY). Aceasta este a doua oară în trei ani când juriul NACTOY a desemnat un automobil Kia drept alegerea sa de top în această categorie și prima victorie pentru un automobil 100% electric Kia.

EV6 a fost selectat de 50 de experți auto din presa scrisă, online, radio și TV. Ca parte a procesului de evaluare, jurații NACTOY au testat automobile dintr-o gamă largă, de la automobile sport la camionete, și au evaluat în funcție de anumite criterii, inclusiv inovație auto, design, caracteristici de siguranță, performanță, tehnologie, satisfacția șoferului, experiența în utilizare și valoare.

Kia EV6 continuă să primească distincții în lumea auto

„De la lansarea sa, Kia EV6 a inspirat clienții și criticii mass-media din întreaga lume prin tehnologie avansată și design îndrăzneț. Ca întruchipare a noii direcții a mărcii Kia, EV6 contribuie la o schimbare dramatică a percepției și prestigiului brandului Kia la nivel global”,
a declarat Ho Sung Song, Președinte și CEO al Kia Corporation. „După numeroase distincții prestigioase, inclusiv premiul Mașina anului 2022 în Europa (2022 European Car of the Year Award), această ultimă distincție din partea juriului Nord American Car of the Year este
o dovadă suplimentară că EV6 nu este doar un automobil foarte apreciat, ci și unul electric ideal. Acceptăm această recunoaștere cu modestie și ne vom continua eforturile de a ne împinge compania mai departe, întotdeauna punând experiența clienților noștri în centrul a ceea ce facem.”

Modelul EV6 este disponibil în diferite tipuri de configurație, atât cu tracțiune spate, cât și cu tracțiune integrală. Cea mai puternică versiune are două motoare electrice, pentru un total de 585 CP. Această versiune, numită GT, accelerează de la 0 la 100 km/h în doar 3,5 secunde.

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Kia


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este student al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut alături de echipa WASD.ro, acolo unde a acumulat experiență în redactarea materialelor. Pasiunea l-a condus către domeniul în care a vrut dintotdeauna să activeze, anume în ... citește mai mult

Comentarii
Inchide