Kia EV6 – O mașină electrică versatilă, extrem de dinamică – VIDEO

Autor: Ionuț Vîlciu 19 ian. 2023 Știri auto

Noua Kia EV6 este una dintre cele mai interesante mașini electrice de piață, având un design atractiv, spațiu din belșug și o dinamică surprinzătoare.

Kia EV6 este primul vehicul electric dedicat al producătorului coreean, dar pare că este o reușită. Mașina pe care am testat-o este o Kia EV6 în echipare GT-Line, într-o configurație cu baterie mare, de 77 kWh, și un singur motor electric amplasat pe puntea spate, care dezvoltă circa 228 CP și 350 Nm cuplu. Acest lucru ar trebui să îi confere mașinii o autonomie de aproximativ 520 de kilometri cu un singur plin de baterii. Așa cum a venit configurată, mașina de test a avut un preț de 70.220 de euro cu TVA inclus.

Exteriorul este primul lucru care îți atrage atenția la o mașină, iar designul lui EV6 este unul care iese în evidență. Nu are proporții de SUV și este destul de joasă și de lată, ceea ce îi conferă un aer dinamic, mai ales în echiparea GT-Line. Bara de protecție este mai agresivă, iar jantele de 20 de inch umplu bine aripile mașinii.

Spatele este plonjat, ca la un coupe, lucru care oferă un coeficient aerodinamic bun, dar mănâncă niște spațiu în portbagaj. Cu toate acestea, spațiul din portbagaj este suficient, cei 520 de litri fiind cât de poate de îndestulători.

Kia EV6 își ascunde spațiul interior

Exteriorul nu trădează volumul mare de la interior. Kia EV6 are un ampatament de aproape trei metri, ceea ce se transpune într-un spațiu interior generos. Poate că linia coborâtă a plafonului ar putea pune probleme pentru persoanele mai înalte, dar, din fericire, scaunul poate coborî destul de mult. Și locul pentru pasagerii din spate este foarte generos, iar podeaua plană este un plus.

În configurația din testul nostru, mașina a venit cu scaune îmbrăcate în piele și microfibră. Cele din față au reglaje electrice, sunt încălzite și ventilate. Bancheta spate are și încălzire pe două trepte.

Bordul este aerisit, iar ecranele mașinii oferă o grafică bună și un răspuns rapid la atingere. De asemenea, au conectivitate Android Auto și Apple CarPlay. Spațiile de depozitare sunt mari, iar cele din fețele de uși sunt îmbrăcate cu mochetă, astfel că lucrurile depozitate acolo nu vor zornăi.

Prețurile pentru Kia EV6 încep în România de la 56.645 de euro pentru varianta cu baterie de 58 kWh și tracțiune spate.

VIDEO

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: ProMotor


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide