Kia EV9 este cel mai spectaculos SUV al coreenilor – VIDEO

Autor: Ionuț Vîlciu 10 apr. 2024 Știri auto

Kia EV9 este cel mai mare SUV electric al producătorului coreean și este acum disponibil și în România. Noul model oferă spațiu vast și dotări demne de clasa premium.

Kia EV9, cel mai mare SUV cu zero emisii al producătorului coreean, poate fi comandat acum și în România, iar noi l-am luat la un test drive pentru a vedea ce oferă marele SUV coreean.

În România, clienții au la dispoziție două niveluri de echipare: Earth și GT Line. EV9 poate fi cumpărat în configurații cu tracțiune spate sau tracțiune integrală, bateria fiind aceeași pentru toate modelele, indiferent de echipare, fiind vorba despre o unitate de 99.8 kWh. Noi am avut la dispoziție un exemplare în echipare GT Line, cu două motoare electrice, unul pe fiecare punte, care produc o putere combinată de 385 CP. Kia anunță că această mașină poate parcurge până la 505 kilometri cu o încărcare completă.

Kia EV9 – Mare cât un BMW X7, dar cu zero emisii

Nu va fi greu să îți dai seama că EV9 este cea mai mare Kia din istorie. Statura mașinii este impozantă, iar designul angular a creat spațiu din belșug la interior. Pentru că avem de-a face cu o mașină mare, Kia EV9 poate fi echipată cu jante cuprinse între 19 și 21 de inch, care amplifică masivitatea mașinii.

EV9 măsoară peste 5 metri în lungime și aproape 2 în lățime, putând găzdui până la 7 pasageri. Versiunea de top vine cu 6 locuri individuale, iar pasagerii de pe rândul 2 dispun de fotolii reglabile electric, încălzite și ventilate. În versiunea de top GT Line, Kia EV9 are un preț de pornire de 83.279 de euro.

Șoferul și pasagerul din față sunt tratați cu același nivel de confort, având la dispoziție scaune electrice, încălzite, ventilate și cu funcție de masaj. Pe lângă aceste dotări de confort, în standard sunt incluse sisteme de siguranță precum asistent pentru menținerea benzii de rulare, asistent pentru evitarea coliziunilor frontale, asistent pentru unghiul mort și pilotul automat adaptiv.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: ProMotor


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult
Luci Popa
Luci Popa
Pasionat de mașini de când a primit prima revistă, Luci a îmbrățișat jurnalismul auto în toate formele sale, print, online, video, social media și TV. citește mai mult

Comentarii
Inchide