Kia EV9 poate fi comandată în România. Cât costă cel mai mare SUV electric al coreenilor?

Autor: Ionuț Vîlciu 10 ian. 2024 Știri auto

Kia EV9, cel mai mare SUV cu zero emisii al producătorului coreean, poate fi comandat acum și în România. De la cât pornesc prețurile pentru noul model electric?

Kia a lansat noul său SUV electric în primăvara anului trecut, iar acum, cel mai mare SUV cu emisii zero al producătorului coreean, poate fi comandat și în țara noastră, unde are un preț de pornire de 72.489 de euro, cu TVA inclus.

În România, clienții au la dispoziție două niveluri de echipare: Earth și GT Line. EV9 poate fi cumpărat în configurații cu tracțiune spate sau tracțiune integrală, bateria fiind aceeași pentru toate modelele, indiferent de echipare, fiind vorba despre o unitate de 99.8 kWh.

Cea mai eficientă versiune, anume cea cu un singur motor electric de 204 CP și tracțiune spate, care oferă o autonomie maximă de 541 km. Clienții ce vor opta pentru versiunea cu tracțiune integrală vor beneficia de o configurația cu două motoare electrice, unul pe fiecare punte, care produc o putere combinată de 385 CP. Autonomia nu are foarte mult de suferit, Kia anunțând un maximum de 505 km cu o singură încărcare completă.

Ce primești de la cel mai mare SUV electric Kia?

Cea mai accesibilă Kia EV9 pornește în România de la 72.489 de euro TVA inclus. Este vorba despre versiunea cu tracțiune spate, în nivelul de echipare Earth. Echiparea de bază include faruri cu tehnologie LED, tapițerie din piele ecologică, jante de 19 inch, scaune față încălzite și ventilate, banchetă și volan încălzite, dar și două ecrane de 12,3 inch, unul pentru instrumentarul de bord, celălalt pentru sistemul multimedia.

Pe lângă aceste dotări de confort, în standard sunt incluse sisteme de siguranță precum asistent pentru menținerea benzii de rulare, asistent pentru evitarea coliziunilor frontale, asistent pentru unghiul mort și pilot automat adaptiv.

Fiind un SUV de mari dimensiuni, ce măsoară peste 5 metri în lungime și aproape 2 în lățime, Kia EV9 poate găzdui până la 7 pasageri. Versiunea de top vine cu 6 locuri individuale, iar pasagerii de pe rândul 2 dispun de fotolii reglabile electric, încălzite și ventilate. În versiunea de top, Kia EV9 are un preț de pornire de 83.279 de euro.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Kia


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide