Noua Kia EV9 este Mașina Anului 2024 în Lume

Autor: Ionuț Vîlciu 28 mart. 2024 Știri auto

Kia EV9 a câștigat titlul de Mașina Anului 2024 în Lume. Tot EV9 a revendicat premiul pentru Mașina Electrică a Anului 2024 în Lume.

Cel mai mare SUV electric de la Kia a câștigat titlul de Mașina Anului 2024 în Lume, totodată revendicând premiul pentru Mașina Electrică a Anului 2024 în Lume. Câștigătorul a fost anunțat cu ocazia Salonului Auto de la New York.

Pe lângă premiul pentru World Car of the Year 2024, au fost anunțați câștigătorii și celorlalte categorii. Noul BMW Seria 5 a ieșit învingător la categoria Mașina de Lux a Anului 2024. Noul Hyundai Ioniq 5 N, versiunea performantă a modelului electric coreean, a obținut premiul pentru Mașina de Performanță a Anului 2024. Noul Volvo EX30 a fost desemnat Mașina Urbană a Anului 2024, în timp ce Toyota Prius a primit premiul pentru Designul Auto al Anului 2024 în Lume.

Nu în ultimul rând, a existat și o categorie pentru Persoana Anului 2024. Acest titlu a fost câștigat de către Adrian Newey, directorul tehnic al echipei de Formula 1 Red Bull Racing.

Kia EV9 pleacă acasă cu două premii câștigate

Producătorul coreean se poate declara mulțumit. Noul său SUV electric de mari dimensiuni a câștigat atât titlul de Mașina Anului 2024 în Lume, cât și premiul pentru Mașina Electrică a Anului 2024 în Lume.

În România, clienții au la dispoziție două niveluri de echipare: Earth și GT Line. EV9 poate fi cumpărat în configurații cu tracțiune spate sau tracțiune integrală, bateria fiind aceeași pentru toate modelele, indiferent de echipare, fiind vorba despre o unitate de 99.8 kWh. Cea mai eficientă versiune, anume cea cu un singur motor electric de 204 CP și tracțiune spate, care oferă o autonomie maximă de 541 km. Clienții ce vor opta pentru versiunea cu tracțiune integrală vor beneficia de o configurația cu două motoare electrice, unul pe fiecare punte, care produc o putere combinată de 385 CP. Autonomia nu are foarte mult de suferit, Kia anunțând un maximum de 505 km cu o singură încărcare completă.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Kia


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide