Kia EV9 primește premiul de „Mașina de lux a anului 2024 in Germania”

Autor: Ionuț Vîlciu 04 sept. 2023 Știri auto

Noul SUV electric Kia EV9 a fost desemnat „Mașina de lux a anului 2024 în Germania”. Juriul format din 27 de jurnaliști din industria auto a ales EV9 în detrimentul altor 8 modele concurente.

După debutul său pe piața auto, Kia EV9 a câștigat imediat de partea sa juriul format din 27 de membri al competiției „Mașina anului 2024 în Germania” (GCOTY – German Car of the Year 2024”). SUV-ul 100% electric cu trei rânduri de scaune a fost selectat în categoria „Luxury”. Aceasta include toate modelele cu un preț de bază de peste 70.000 de euro. Kia EV9 s-a impus în fața altor 8 modele care erau în concurs.

Kia EV9 este acum al doilea model disponibil ca automobil electric dedicat, pășind pe urmele mult premiatului model EV6, care a fost desemnat „Mașina anului 2022 în Europa”. Kia EV9 este disponibil pentru comandă în Europa încă din iulie, iar primele unități destinate clienților europeni vor fi livrate în cursul acestui an.

Kia EV9 este deja în atenția publicului

„Fiind noul automobil ”navă-amiral” dezvoltat de Kia, SUV-ul EV9 joacă un rol esențial în transformarea mărcii noastre într-un furnizor principal de automobile electrice. Cu interiorul extraordinar de flexibil și spațios, designul impresionant și tehnologia de încărcare ultra-rapidă, acesta stabilește noi standarde în segmentul SUV”, a declarat Won-Jeong Jeong, președintele Kia Europe. „Suntem foarte mândri că modelul EV9 a fost desemnat „Mașina de lux a anului în Germania” chiar înainte de a fi lansat, deoarece este un semnal puternic că marca Kia și strategia sa de electrificare sunt recunoscute și premiate de experții din industria germană.”

În cadrul competiției GCOTY, care a avut loc pentru a șasea oară în acest an, un juriu format din 27 de jurnaliști din industria auto a testat și evaluat un total de 48 de modele noi. Competiția este împărțită în cinci categorii: „Compact”, „Premium” și „Luxury”, precum și „New Energy” și „Performance”. Juriul va selecta acum câștigătorul general dintre cei mai buni cinci din clasă, care va fi anunțat la începutul lunii octombrie.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Kia


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide