Kia Niro este pe lista scurtă la „Mașina anului 2023 în Europa”

Autor: Marius Vișan 29 nov. 2022 Știri auto
Kia Niro este pe lista scurtă la „Mașina anului 2023 în Europa”

Kia a ajuns din nou în etapa finală a competiției „Mașina anului în Europa” (European Car of the Year – COTY), de această dată cu noul Niro.

Grupul de experți format din 58 de jurați din 22 de țări a evaluat cu atenție 27 de modele pentru a crea o listă scurtă de doar șapte finaliști. Câștigătorul va fi anunțat în cadrul unei ceremonii care va avea loc pe 13 ianuarie la Salonul Auto de la Bruxelles.

Urmând prima generație Niro, un model care a lansat gama de automobile electrificate eco-friendly Kia în Europa, noul model a fost complet modernizat pentru a prelua conducerea în segmentul competitiv C-CUV.

Kia s-a concentrat pe îndeplinirea de către noul Niro a cerințelor cheie ale consumatorilor de astăzi, preocupați de mediu. Automobilul este oferit cu o gamă de trei sisteme de propulsie electrificate – hybrid (HEV), plug-in hybrid (PHEV) și 100% electric (EV) – pentru a ajuta mai mulți oameni să facă tranziția la mobilitatea electrificată într-un mod care să se potrivească nevoilor lor.

Kia Niro ar putea fi „Mașina anului 2023 în Europa”

Versiunea Niro EV oferă o autonomie 100% electrică de 463 km, în timp ce modelul PHEV oferă o autonomie electrică de 65 km, mai mult decât suficientă pentru majoritatea călătoriilor zilnice. Interiorul spațios și funcțional al modelului Niro este fabricat cu materiale sustenabile și beneficiază de cele mai recente funcții de conectivitate și infotainment oferite de Kia.

Jason Jeong, președintele Kia Europe, a comentat: „Kia este onorată că juriul a ales să adauge modelul Niro pe lista scurtă pentru premiile „Mașina anului în 2023”. Imediat după ce a câștigat premiul ”Volanul de Aur” în Germania, Niro iese din nou în evidență și suntem încrezători că popularitatea sa va continuă să crească în toată Europa. Ar fi o realizare incredibilă dacă Niro ar merge pe urmele lui EV6 pentru a câștiga premiul „Mașina Anului 2023.”

Anterior, modelul Ceed a ajuns în etapele finale de două ori cu modelele sale de prima și a treia generație, în plus Stinger și EV6 au ajuns fiecare pe lista scurtă.

Niro îndeplinește un rol crucial în strategia „Plan S” dezvoltată de Kia, care conturează obiectivele de sustenabilitate ale mărcii, dintre care unul este de a avea o gamă de mașini 100% electrice în Europa până în 2035. Noul Niro împreună cu apreciatul EV6 sunt modele esențiale în accelerarea adoptării modelelor electrificate și stabilirea Kia ca lider în noua eră a mobilității sustenabile.

Urmărește Promotor.ro pe Google News
Tags:

Sursa foto: Kia Niro


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult

Comentarii
Inchide