Kia Niro EV a câștigat premiul „Volanul de Aur 2022”. Pe locul al doilea a fost tot un model al coreenilor

Autor: Ionuț Vîlciu 10 nov. 2022 Știri auto

Noul Kia Niro EV a triumfat la premiile „Volanul de Aur” din Germania. Crossover-ul 100% electric a fost premiat cu „Volanul de aur 2022”.

Kia s-a bucurat de un real succes la premiile „Golden Steering Wheel” (Volanul de Aur) din Germania. Aceasta este o competiție considerată pe scară largă drept cea care acordă cele mai importante premii auto din Germania. Kia Niro EV, crossover-ul 100% electric lansat la începutul acestui an, a fost premiat cu „Volanul de aur 2022” în categoria „Compact SUV”. SUV-ul Kia Sportage Plug-in Hybrid a ocupat locul doi. Locul trei i-a revenit modelului Volkswagen Taigo.

Juriul competiției „Golden Steering Wheel” a apreciat și modelul recent lansat Kia EV6 GT, acordând locul 2 în categoria „Mid-size and Luxury” versiunii de înaltă performanță a crossover-ului 100% electric. Aceasta s-a situat în spatele modelului Nio ET7 și înaintea modelului Mercedes-Benz. EQE.

Modelele Kia se bucură de mult succes în Europa

Niro EV, Sportage Plug-in Hybrid și EV6 GT s-au numărat printre cele 47 de automobile noi dintr-un total de șapte categorii. Acestea au fost nominalizate de echipele editoriale ale publicațiilor germane „Auto Bild” și „Bild am Sonntag”. Ulterior, cititorii lor au selectat trei finaliști din fiecare categorie auto. Apoi, un juriu format din 21 de experți a testat pe larg fiecare automobil în runda finală a competiției de pe circuitul Dekkra Lausitzring din Germania, înainte de a selecta câștigătorii.

Jason Jeong, președintele Kia Europe, a declarat: „Kia continuă să-și extindă gama de modele electrificate cu automobile care combină stilul, eficiența și o autonomie impresionantă. Mărimea gamei noastre electrificate este evidențiată în premiile „Golden Steering Wheel” din acest an, care consolidează poziția mărcii de lider în electrificare. Suntem foarte mândri că juriul a selectat trei dintre cele mai recente modele Kia ca finaliste în competiția din acest an, demonstrând angajamentul nostru fără compromisuri față de mobilitatea sustenabilă.”

În luna martie a acestui an, modelul Kia EV6 a obținut victoria generală în cadrul premiilor „Red Dot Design 2022”. Modelul electric a primit distincția „Red Dot: Best of the Best” pentru designul său. De asemenea, crossover-ul 100% electric a fost desemnat câștigător al categoriei Red Dot: „Innovative Products”. În plus, EV6 a câștigat premiile „Mașina anului 2022 în Europa” și „Mașina anului 2022 în Germania” în categoria Premium.

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Kia


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide