Kia prezintă noul K4, un sedan ce va concura cu Toyota Corolla și Honda Civic

Autor: Ionuț Vîlciu 22 mart. 2024 Știri auto

Kia a prezentat noul sedan K4, un rival pentru Honda Civic sau Toyota Corolla, desenat într-un stil foarte agresiv.

Producătorul coreean a publicat primele imagini oficiale despre noul său model. Sedanul K4 va debuta oficial la Salonul Auto de la New York.

Noul sedan al producătorului coreean combină linia de fastback a fostului Stinger cu noua sa filosofie de design, având multe suprafețe drepte și unghiuri ascuțite.Astfel, mașina arată ca o combinație dintre vechiul Stinger și noul SUV EV9, fiind mult mai futuristă decât Kia Forte.

Partea frontală este dominată de farurile LED, cu design ascuțit, ale căror lumini de rulare pe timp de zi se prelungesc până pe caroserie. Din profil observăm montantul D foarte gros, care se continuă până în spate, pentru a oferi mașinii un aspect de coupe. În spate regăsim stopuri LED în formă de el, care pornesc din partea de jos a barei de protecție și se întind până pe capacul portbagajului.

Kia K4 este un nou sedan compact cu aspect futurist

În interior, volanul pătrățos și grupul de instrumente digital îngust, dar lat, sunt punctele de atracție principale ale unei cabine care prezintă o combinație de elemente pe care le-am văzut pe EV6, EV9 și pe Sorrento facelift. Dar, spre deosebire de acele modele, care au toate selectoare rotative de transmisie, K4 folosește un selector tradițional, montat pe consola centrală.

Deocamdată nu știm specificațiile oficiale ale noului sedan de la Kia, astfel că va trebui să așteptăm până când mașina va fi lansată oficial la Salonul Auto de la New York 2024. Potrivit Carscoops, mașina ar putea avea un preț de pornire de 22.000 de dolari (aproximativ 22.300) în SUA și va folosi un motor de 1,6 litri, pe benzină sau un propulsor hibrid pentru unele piețe.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Kia


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide