Kia Stinger a ajuns la final de carieră. Producătorul anunță o ediție finală de doar 1000 de exemplare

Autor: Ionuț Vîlciu 21 dec. 2022 Știri auto

Kia Stinger se apropie de sfârșitul carierei sale. Modelul sportiv al producătorului coreean primește o ediție limitată la doar 1000 de exemplare.

Se pare că a venit timpul să ne luăm rămas bun de la Kia Stinger. Tribute Edition este versiunea finală a modelului sportiv în patru uși. Încă de la apariția sa din 2017, Kia Stinger a fost mașina care a schimbat imaginea producătorului.

Acum, Kia omagiază sfârșitul carierei lui Stinger printr-o versiune finală, numită Tribute Edition. Mașina poate fi cumpărată în Verde Ascot sau Moonscape, un finisaj gri mat. Printre altele, mașina vine cu capace ale oglinzilor finisate cu negru lucios, etriere de frână negre de la Brembo și un set de jante pe 19 inch, finisate tot cu negru lucios.

Schimbările interioare oferite de Tribute Edition includ protecții ale pragurilor pe care este notat numărul mașinii și scaune tapițate în piele maro. Același material este folosit și pentru fețele ușilor, dar și pentru volan.

Ediția finală este bazată pe Kia Stinger GT

Așa cum ne-am putea aștepta de la „întruchiparea supremă a sedanului de înaltă performanță de la Kia”, Tribute Edition este bazată pe Kia Stinger GT. Acest lucru înseamnă că mașina dispune de un motor V6 de 3,3 litri, supraalimentat cu două turbine. Din moment ce nu au fost aduse modificări motorului, acesta ar trebui să livreze 368 CP și 510 Nm de cuplu. Kia nu a specificat dacă Stinger Tribute Edition va avea sau nu tracțiune integrală.

Lansată pe piață în 2017, Kia Stinger a reușit să fie un adversar redutabil pentru concurenții germani precum Audi A5 sau BMW Seria 4. Sedanul oferă rețeta clasică: motor longitudinal și tracțiune spate sau integrală, după caz.

La fel ca mulți alți producători, Kia se orientează către viitorul său electric, nu pe modele termice sportive. Așa cum reiese și din spusele companiei, Stinger va fi înlocuit indirect de Kia EV6 GT.

Vor fi produse doar 1000 de exemplare pentru întreaga lume, iar prețurile încă nu au fost comunicate.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Kia


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide