Kia prezintă un nou sedan de dimensiuni compacte. K3 este disponibil, momentan, doar în SUA

Autor: Ionuț Vîlciu 10 aug. 2023 Știri auto

Kia prezintă noul K3, un sedan compact care, deocamdată, va fi vândut exclusiv pe piața din Statele Unite ale Americii.

Kia a lansat un nou sedan de dimensiuni compacte, destinat pieței din America. Noul model este intitulat K3 și va disponibil, pentru moment, doar în Statele Unite ale Americii.

Noua Kia K3 măsoară 4.545 mm în lungime, 1.765 mm în lățime și este înaltă de 1.475 mm. Ampatamentul noului model măsoară 2.670 milimetri, iar portbagajul are un volum de încărcare de 544 de litri.

Din punct de vedere estetic, noua Kia K3 ar putea să vi se pară destul de familiară. Acest lucru este dat de faptul că împrumută o serie de elemente de elemente de design de la surata mai mare, Kia K5. Mașina respectă filosofia de design a companiei, cu o parte frontală în care farurile flanchează grila Tiger Nose deja consacrată.

Kia K3 ar putea fi vândută și pe alte piețe globale

Silueta mașinii este una a unui fastback, cu o lunetă plonjată care aproape face din această mașină să pară că este în doar două volume. Și pentru că aproape orice mașină nouă pare că trebuie să fie un crossover, Kia a decis să monteze bandouri de protecție pe aripi și pe zonele inferioare ale caroseriei.

Interiorul, de asemenea, respectă linia de design regăsită pe restul gamei Kia. K3 combină un instrumentar de bord digital cu un ecran tactil de 10,25 inch, ambele montate sub o singură bucată de sticlă care se extinde din partea șoferului până la consola centrală. În cele din urmă. Conectivitatea wireless cu Apple CarPlay și Android Auto este inclusă în standard.

Gama de motorizări include un propulsor de 1.6 litri, pe benzină, ce dezvoltă 123 CP, disponibil atât cu o transmisie manuală cu 6 rapoarte cât și cu o cutie automată cu 6 trepte. Mai există și un motor de 2,0 litri cu 152 CP, rezervat pentru versiunea GT-Line. Acesta beneficiază de o transmisie automată cu 6 rapoarte și padele pentru schimbarea vitezelor.

Noul model va fi produs la uzina din Nuevo Leon, Mexic. Începând cu ultimul trimestru al acestui an, sedanul va fi disponibil și pe alte piețe internaționale, dar rămân necunoscute, deocamdată.

Urmărește Promotor.ro pe Google News
Tags:

Sursa foto: Kia


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide