Kia Sorento a opținut premiul ”Cel mai bun SUV de clasă mare” în cadrul ”Women’s World Car of the Year”

Autor: ProMotor 01 mart. 2021 Știri auto

Kia Sorento a dominat categoria sa la premiile ”Women’s World Car of the Year” 2021, învingându-și competitorii și câștigând categoria Best Large SUV (Cel mai bun SUV de clasă mare).

Această distincție marchează al doilea an de succes pentru Kia la premiile WWCOTY, după succesul de anul trecut al modelelor XCeed (câștigător al categoriei Best Urban Car) și e-Soul (câștigător al categoriei Best Green Car).

Grupul de experți a fost exclusiv feminin

Grupul de experți exclusiv feminin va examina fiecare dintre cei nouă câștigătoare ale categoriilor și va acorda un vot final pentru a determina o singură mare câștigătoare a titlului WWCOTY, care va fi anunțată pe 8 martie.

Premiile sunt acordate de un juriu format din 50 de jurnaliste, reprezentând 38 de țări și cinci continente.

Sorento a fost unul dintre cele trei vehicule selectate pe lista scurtă pentru categoria ”Best SUV” (Cel mai bun SUV) și a câștigat datorită calităților sale remarcabile, printre care siguranța, calitatea, prețul, designul, dinamica de condus și impactul redus asupra mediului.

Juriul a fost format din 50 de jurnaliste

Sorento este primul automobil bazat pe noua arhitectură SUV de dimensiuni medii dezvoltată de Kia și poate găzdui sisteme de propulsie electrificate de ultimă generație pentru o eficiență mai mare a consumului de combustibil, emisii reduse și performanțe mai bune decât predecesorii și rivalii săi.

Noua platformă a permis crearea unei caroserii mai mari, pentru a maximiza spațiul pentru pasageri și bagaje și a făcut din Sorento unul dintre cele mai versatile și spațioase SUV-uri cu trei rânduri de scaune din lume.

„Suntem onorați să primim un nou premiu din partea juriului de experți al premiilor ‘Women’s World Car of the Year’, a spus Jason Jeong, președintele Kia Europe. „Este o distincție binevenită pentru una dintre cele mai importante mașini Kia; pentru care echipele noastre de proiectare, inginerie și producție au muncit mult pentru a se asigura că este un lider în segmentul SUV-urilor. Acest premiu consolidează poziția noastră puternică pe piața europeană.”

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Kia



Comentarii
Inchide