Kia Sportage: cât costă în România unul dintre cele mai apreciate SUV-uri din gama constructorului asiatic

Autor: Adrian Somai 13 iun. 2023 Știri auto

Unul dintre cele mai populare modele din gama Kia este fără doar și poate SUV-ul compact Sportage, un model care se regăsește de multe ori pe lista scurtă a celor care își doresc o mașină practică pentru familiile lor. Kia Sportage este construit pe aceeași platformă cu Hyundai Tucson, fiind apreciat de-a lungul timpului pentru performanțele tehnice de care a dat dovadă și pentru siguranța pe care o oferă.

Descris de cei de la Kia ca fiind un SUV avangardist, Sportage are fanii săi și în țara noastră, dovedindu-se a fi chiar un model apreciat în ultima vreme. Exteriorul noului Sportage stabilește noi limite în design, oferindu-i o prezență dramatică pe drumurile europene. Aducând un omagiu moștenirii sale de model ”sports utility”, profilul noului Sportage creează o prezență rutieră captivantă, cu linii alungite, care traversează suprafețele caroseriei curate, dar rafinate, îmbinând perfect volumele contrastante.

Mai departe, Kia Sportage nu stă deloc rău nici la capitolul interior, lăudându-se cu un habitaclu destul de generos atât pentru șofer și pasagerul din față, cât și pentru cei de pe bancheta din spate. Portbagajul este acționat electric și are un volum de 540 de litri. Totodată, la interior găsim materiale moi, plăcute la atingere, cei de la Kia arătându-și preocuparea față de confortul oferit pasagerilor.

Cât costă cel mai ieftin Kia Sportage în România

Prețurile SUV-ului Kia Sportage pe piața din România încep de la 27.838 de euro, cu toate taxele incluse. În acest caz vorbim despre un model Sportage MY23, echipat cu o unitate pe benzină cu capacitate de 1.6 litri, capabilă să ofere 150 de cai putere și un cuplu maxim de 250 Nm. Accelerația de la 0 la 100 km/h este posibil de realizat în 10.3 secunde, în timp ce viteza maximă este de 189 km/h.

În echiparea standard sunt incluse printre altele și următoarele dotări: volan îmbrăcat în piele, comenzi audio pe volan, geamuri electrice față și spate, tapițerie din stofă, închidere centralizată, cruise control, cameră video vedere spate, asistare inteligentă limită de viteză și o serie întreagă de sisteme de siguranță activă.

Cât costă cel mai ieftin Kia Sportage în România

Cea mai scumpă versiune a SUV-ului Sportage are un preț de pornire de 39.740 de euro. În acest caz, vorbim despre o motorizare diesel de 1.6 litri, sistem 4×4 și cutie automată de viteze cu șapte trepte. Totodată, în acești bani este inclus nivelul de echipare de top, GT Line, care printre altele include următoarele: tapițerie din piele întoarsă, scaun șofer și pasager cu reglaje electrice, climatizare automată, încărcător wireless, senzor de ploaie, senzori de parcare, cruise control, E-CALL, sistem de navigație de 12.3 inci, volan sport îmbrăcat în piele, geamuri spate fumurii și așa mai departe.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Kia


Adrian Somai
Adrian Somai
Am studiat cursurile Facultății de “Finanțe, Asigurări, Bănci și Burse de Valori” din cadrul Academiei de Studii Economice București. Lucrez în presă de mai bine de cinci ani, colaborând de-a lungul vremii cu diverse publicații precum Ziarul de Sport, Cars.ro sau Manager.ro. Mi-a plăcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide